LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novi dizajn

Dubrovačke dizajnerice zaslužne za novi vizualni identitet Sveučilišta, a FERIT za nove mrežne stranice

Dubrovačke dizajnerice Nora Mojaš i Mada Milićević iz Linear studija zaslužne su za novi cjeloviti vizualni sustav Sveučilišta u Dubrovniku, a osječki FERIT za nove mrežne stranice.

Dubrovačke dizajnerice Nora Mojaš i Mada Milićević iz Linear studija zaslužne su za novi cjeloviti vizualni sustav Sveučilišta u Dubrovniku, a osječki FERIT za nove mrežne stranice.

Dvije godine nakon što je Sveučilište u Dubrovniku pokrenulo proces promjene vizualnog identiteta, novi je ugledao svjetlo dana. Ideja je bila povećati njegovu vidljivost, prepoznatljivost te ga pozicionirati, kao i njegove sastavnice, u nacionalnom, regionalnom i međunarodnom prostoru visokog obrazovanja.

Dubrovačke dizajnerice Nora Mojaš i Mada Milićević iz Linear studija zaslužne su za novi cjeloviti vizualni sustav.

– Koncept vizualnog identiteta Sveučilišta u Dubrovniku zasniva se na univerzalnoj kratici za Grad – DU kao Dubrovnik, koji je i dio kratice Sveučilišta – UNIDU. D i U kao znak komunicira spoj lokalnog (Dubrovnik) i internacionalnog (University), a pomoću DU iščitava se prepoznatljiv segment brenda sveučilišta – Grad. Dubrovnik su zidine, kule, volti, prolazi, a Sveučilište je utvrda znanja i portal u akademsku zajednicu, pa tako i modul D svojim oblikom i pozicijom sugerira ove pojmove.  Geometrijski i tipografski pristup u kombinaciji sa živim i jarkim bojama Sveučilišta, odjela i ostalih sadržaja tvore kohezivnu, izbalansiranu i koherentnu, ali živu i jaku vizualnu cjelinu. – navele su dizajnerice.

Foto: UNIDU


Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku (FERIT) izradio je za Sveučilište u Dubrovniku nove mrežne stranice koje su i dalje dostupne na adresi www.unidu.hr.

– Nova web-stranica Sveučilišta prati suvremene trendove u informacijskim tehnologijama, na jasan i pregledan način omogućuje posjetiteljima pristup svim relevantnim sadržajima i prilagođena je prikazivanju na uređajima različitih veličina. U izradi su i stranice sveučilišnih sastavnica te nova verzija web-stranice na engleskom jeziku. – poručuju sa Sveučilišta.

FOTO: UNIDU