LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KNJIGE ZA PLAŽU

Donosimo sedam naslova idealnih za opuštanje na plaži

Dobra je knjiga poput dobrog razgovora ili dalekog putovanja. Stoga, gdje god da se nalazite, što god da vas tišti, knjiga je savršen alat za bijeg od stvarnosti.

Dobra je knjiga poput dobrog razgovora ili dalekog putovanja. Stoga, gdje god da se nalazite, što god da vas tišti, knjiga je savršen alat za bijeg od stvarnosti.

Bilo da smo kod kuće u fotelji ili na nekoj plaži, znaju se dogoditi oni trenuci u kojima jednostavno ne znamo u što bismo uložili svoje vrijeme. Dobra knjiga savršen je odgovor za bijeg od stvarnosti i razonodu. Stoga, redakcija Studentski.hr preporučuje sljedećih sedam naslova koji će vas naprosto osvojiti svojom jednostavnošću.

Mali kafić u Kopenhagenu
 

Mali kafić u Kopenhagenu savršena je knjiga za ljubitelje putovanja jer će vas nakon samo par stranica u potpunosti uvući u danski način življenja. Protagonistica Kate Sinclair jako voli svoj posao u odnosima s javnošću. Poneki bi rekli da ga voli i malo previše. Već neko vrijeme ostaje zadnja u uredu, društveni joj je život nepostojeći i ne zna kad je zadnji put imala slobodan dan. No, poslovno putovanje u Kopenhagen promijenit će joj život. Kate i još pet novinara upustit će se u slatku avanturu punu tople čokolade, lijepih predmeta i dobrih prijatelja, koja će im otkriti što im je nedostajalo na njihovu putu do sreće.

Kako manje misliti

Ponekad nam se dogodi da se izgubimo u košmaru svojih misli. Ako provedemo previše vremena analizirajući svaku situaciju, možemo se dovesti u stanje panike i anksioznosti. Kako god bilo, mantra ove knjige jest – da, treba misliti, ali nikako previše, što je čini prikladnom za godišnji odmor kada svi, više ili manje, pokušavamo staviti mozak na pašu.

Savršen par

Za one koji vole dobru krimi-priču punu zapleta, ova je knjiga savršen spoj misterija, ljubavi i humora. Na prelijepom otoku Nantucketu odvijaju se pripreme za vjenčanje Celeste Otis i Benjija Winburyja. Dok gosti pijuckaju pića, mlada i mladoženja vrše zadnje pripreme, a u pozadini se čuje samo lagana glazba i šum oceana. Odjednom, šećući pješčanom plažom, uzvanici nailaze na tragove krvi koji ih dovode do mladenkine kume. U šoku i nevjerici, žene započinju s vikom stvarajući neizmjernu razinu panike. Zbog čitave situacije Celeste doživi živčani slom i završi u bolnici. Policija je odlučila pokrenuti istragu, ali nameću se mnoga pitanja, a sumnjivaca je mnogo. Hoće li uspjeti pronaći pravdu za nesretnu kumu? Na vama je da otkrijete!

Djevojka koju je poznavao

Predivna ljubavna priča nabijena emocijama i zapletima koju ćete pročitati u jednom dahu. Odnos Annike Rose i Jonathana oduvijek je bio predivan. Nažalost, Jonathan nije u njezinu životu već godinama, a drugi je momci jednostavno ne zanimaju. Annika ne voli upoznavati nove ljude, ne voli gužve i buku. Barem tako trenutno misli. Njoj je samo potrebna dobra knjiga ili partija šaha. No, što će se dogoditi kad nakon silnih godina Jonathan odluči ponovno ući u njezin život? Hoće li se vratiti ta djevojka koju je Jonathan poznavao?

Evvie Drake počinje iznova

Evvie Drake godinama se bori s nesretnim brakom. Kad konačno skupi
snagu okončati svoj brak, njezin suprug pogine, što ostavlja Evvieke sa strašnom boli i grižnjom savjesti. Istovremeno, na drugom kraju svijeta, Dean Tenney prolazi kroz vlastita razočaranja koja su posljedica njegove sportske blokade, a koja bi mu mogla okončati karijeru. Igrom slučaja i uplitanjem zajedničkih ljudi Dean i Evvieke završit će unutar ista četiri zida. Shrvani životnim razočaranjima, sklapaju pakt prema kojemu nema suvislog postavljanja pitanja. No, kao što to uvijek biva, pravila su tu da se krše, što će u njihovom slučaju rezultirati početkom humoristične ljubavi i prijateljstva.

Posljednji susret

Laži. Tajne. Nepovjerenje. Sve se to skriva ispod površine naočigled savršenog života naše protagonistice Kate. No, kada njezina majka Lily bude pronađena mrtva, tajne će početi izlaziti na vidjelo. Napeta radnja pratit će Kate i njezinu najbolju prijateljicu Blair u trenucima u kojima više ne može vjerovati ni vlastitome ocu. Kate i Blaire bit će prisiljene, u potrazi za ubojicom, suočiti se s vlastitim strahovima i morat će posegnuti duboko u proživljene traume kako bi pobijedile u ovoj igri punoj spletki.

Nebo puno knjiga

Miranda je jednostavna djevojka kojoj najveću radost predstavlja dobra knjiga, što prepoznaje i njezin neobični ujak Billy s kojim uživa u avanturama. Međutim, na Mirandin rođendan njezina majka ulazi u sukob s ujakom i on u potpunosti nestaje iz njezina života, ostavljajući Mirandi prazninu u srcu. O ujaku ni traga ni glasa šesnaest godina dok jednoga dana Mirandi ne stigne pismo u kojem saznaje da je njezin ujak preminuo i njoj ostavio knjižaru Prosperove knjige koja se nalazi u Los Angelesu. Miranda odluči preuzeti knjižaru, pri čemu se upušta u niz avantura prouzrokovanih neobičnim tragovima koje je njezin ujak ostavio u knjižari. U toj potrazi Miranda će se uputiti na putovanje u prošlost za vrijeme kojega upoznaje ljude iz Billyjeva života, ljude koji joj otkrivaju povijest koju joj je majka zatajila, baš kao i veliku tajnu koja je razorila Mirandinu obitelj.

FOTO: UNSPLASH