LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kazališni festival u Osijeku

DOKKICA organizira 9. Festival učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni

Festival će se održati u ponedjeljak, 31. kolovoza, u 19 sati ispred Kulturnog centra Osijek. Ulaz je slobodan!

Festival će se održati u ponedjeljak, 31. kolovoza, u 19 sati ispred Kulturnog centra Osijek. Ulaz je slobodan!

Dječji kreativni centar DOKKICA u Osijeku organizira 9. Festival učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni, i to 31. kolovoza s početkom u 19 sati ispred Kulturnog centra Osijek.

Na Festivalu će učenici osnovnih škola izvesti 5 igrokaza: #Popularni (OŠ Zmajevac, PŠ Novi Bezdan), JeDNO (OŠ Vladimira Becića Osijek), Pokrenimo se, hitno! (OŠ Frana Krste Frankopana Osijek), Možemo sve (OŠ Ljudevita Gaja Osijek), Budi i ti kao lav (OŠ Mladost Osijek). Uz izvedbe učeničkih igrokaza publika će moći uživati i u glazbeno-plesnom dijelu programa uz nastup članova Dječjeg benda Dokkice i plesača Plesnog studija Wings.

Cilj je Festivala promicanje dramskog odgoja i dječjeg dramskog stvaralaštva osnovnih škola Osječko-baranjske županije, promicanje ljubavi prema kazalištu, kao i odavanje priznanja nastavnicima koji se bave dramskim odgojem. Ove je godine Festival dio projekta Održivi razvoj kroz dramski odgoj koji DOKKICA provodi u partnerstvu s 13 osnovnih škola, Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku i Hrvatskim centrom za dramski odgoj, pa su učenički igrokazi stvarani u okviru tema održivog razvoja, a svaki je vezan za jedan ili više Globalnih ciljeva održivog razvoja. U okviru projekta planira se održati i tematski okrugli stol na kojemu će se sa stručnjacima – dr. sc. Vladom Krušićem, Snježanom Čubrilo, Ivanom Kristijanom Majićem i Stelom Macakanja-Baćić moći razgovarati o dramskom odgoju.

Ulaz je slobodan, a više o događaju možete pronaći ovdje.

FOTO: DJEČJI KREATIVNI CENTAR „DOKKICA”