LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Otvoreni četvrtak

Doc. dr. sc. Anita Dremel otvara pitanja poput „Kako govore muškarci, a kako žene”

U sklopu Otvorenog četvrtka doc. dr. sc. Anita Dremel otvorit će brojna pitanja o rodu i jeziku. Predavanje je otvoreno za javnost, a prenosit će se i online.

U sklopu Otvorenog četvrtka doc. dr. sc. Anita Dremel otvorit će brojna pitanja o rodu i jeziku. Predavanje je otvoreno za javnost, a prenosit će se i online.

Za četvrtak, 26. studenog 2020, u 18 sati zakazano je drugo predavanje u sklopu 9. ciklusa Otvorenog četvrtka na Filozofskom fakultetu u Osijeku, u prostoriji 54. Ovog je puta naslovljeno O rodu i jeziku.

Predavačica je doc. dr. sc. Anita Dremel

– Predavačica doc. dr. sc. Anita Dremel diplomirala je sociologiju i engleski jezik i književnost (2006) te japanologiju (2007) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na istom je fakultetu doktorirala iz polja sociologije (2014). Objavljuje znanstvene radove te sudjeluje na konferencijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Njezino su uže područje interesa kulturna sociologija i sociologija roda. Danas radi na Katedri za sociologiju na Filozofskom fakultetu u Osijeku. – ističu organizatori.

S FFOS-a otkrivaju što očekuje sudionike:

– Predavanje Anite Dremel otvorit će brojna pitanja: Kako govore muškarci, a kako žene? Tko više prekida, a tko više govori? Je li naglasak stavljen na razliku i binarnost put prema pravednijoj jezičnoj praksi ili baš suprotno? I zašto je sve to uopće važno? Analizirat će se nekoliko različitih pristupa istraživanju odnosa roda i jezika, mogućnosti utjecaja jezika na rodni identitet, rasprave između biologističkih i konstrukcionističkih pristupa interakciji roda, jezika i moći u sociologiji jezika i sociolingvistici itd.


Predavanje je otvoreno za javnost, ali je zbog epidemiološke situacije broj posjetitelja ograničen na 20. S FFOS-a, stoga, mole zainteresirane da dođu nešto ranije kako bi zauzeli mjesto u učionici. Napominju i da je obvezno nošenje maski.  

– Predavanje će se prenositi i preko YouTube kanala Otvorenog četvrtka, pri čemu će biti omogućeno sudjelovanje u raspravi putem chata (možete se pretplatiti na kanal na sljedećoj poveznici. Poveznica za navedeni prijenos bit će objavljena na Facebooku. Također, nakon predavanja snimka će biti dostupna na YouTube kanalu Otvorenog četvrtka. – dodaju iz organizacije.

FOTO: PIXABAY