LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kreativnost

FOTO: DIY ideje za ukrašavanje doma

Ako tvojoj sobi fali kreativnih ukrasa i dodataka, DIY ideje odličan su način kojima to možeš promijeniti.

Ako tvojoj sobi fali kreativnih ukrasa i dodataka, DIY ideje odličan su način kojima to možeš promijeniti.

Postoji bezbroj DIY ideja i mogućnosti koje se mogu isprobati, a vrlo su jednostavne. Umjesto da trošimo novac na kupnju ukrasa i ostalih stvari koje nam ukrašavaju djelić sobe, možemo pronaći kreativca u sebi i sami pokušati nešto izraditi iz najobičnijih stvari kojima se svakodnevno koristimo. Osim što ćemo sačuvati svoj dragocjeni novac, osjećat ćemo se ponosnima na sebe i svoj izum. Kako bi lakše dobilo inspiraciju i ideje, pogledaj što nudi naša fotogalerija.

Držač za mobitel
​​​
Kako mobitel ne bi završio na podu ili nekom nezgodnom mjestu dok se puni, iz boce šampona možeš napraviti svoj držač za mobitel kada je na punjaču. Nakon što, naravno, temeljito ispereš bocu šampona, skalpelom je izreži kako je prikazano na slici, dodaj na nju naljepnice ili je oslikaj po želji te ju osloni na adapter punjača. Tvoj mobitel tako ima svoju košaricu kada je na punjaču. Vrlo jednostavna, a definitivno korisna ideja.

DIY stalak za nakit

Ako nikako ne možeš organizirati svoj nakit; naušnice, lančići i narukvice sve zajedno leže zapetljane u jednoj kutiji tako da ih nemaš živaca otpetljati, ova je ideja super za tebe. Postoji jedan vrlo jednostavan način kako održati svoj nakit lijepo organiziranim. Uzmi jedan od okvira za slike koji ti nije više potreban te umjesto stakla stavi neku čipku, jutu ili bilo koji materijal koji ima sitne rupice na sebi kako bi se nakit mogao zakačiti na to.

Kutija žitarica kao stalak za knjige

Umjesto bacanja kutije žitarica, pretvori ih u fora stalak za knjige, papire i bilježnice. Dijagonalno izreži gornji dio kutije, a njezin ostatak ukrasi ukrasnim trakama i papirom.

Role papira kao stalak za pribor ili kozmetiku

Možda ovo zvuči glupo i ružno, ali role papira zapravo mogu biti vrlo lijep i kreativan ukras za radni stol. Sakupi nekoliko komada malih rola papira, omotaj ih u ukrasni papir, zalijepi zajedno na čvrstu i ravnu podlogu i sam napravi fora stalak za školski pribor, kozmetiku, šminku i slično.

DIY police 

Stari drveni sanduci koje sigurno imaš kod kuće, odlično mogu poslužiti kao kutije ili police. Tvoj je zadatak samo ih na ljepši način obojiti i ukrasiti.

DIY svijećnjak

Staklenke krastavaca, cikle ili nekog povrća lako se mogu pretvoriti u svijećnjak. Decoupage tehnikom oslikavanja, čipkom ili jednostavnim naljepnicama ukrasi staklenku te napravi cool i jedinstven svijećnjak.

FOTO: PINTEREST