LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ivana Šabić

DECA ZLA: A što ćemo zločin kriti?

Što povezuje uglednog odvjetnika, staricu u psihijatrijskoj ustanovi i pjesmu Silvane Armenulić?

Što povezuje uglednog odvjetnika, staricu u psihijatrijskoj ustanovi i pjesmu Silvane Armenulić?

DECA ZLA (2023): kriminalistička horor serija, 46 min, IMDb 8,3/10


Početak je mrcvarenje sjekirom dok krv prska po zidu, čisto da znaš što te čeka. I ovo je prva srpska serija na HBO Max-u snimljena prema popularnom istoimenom bestseleru pisca i sudca Miodraga Majića.
 

Koliko je prošlost duboko usađena u sadašnjost?

 
Sva su događanja na ekranu obilježena glazbenim pečatom, a bosanska sevdalinka A što ćemo ljubav kriti Silvane Armenulić postaje ključna nit koja prožima različite scene masakriranja, dajući seriji dubinu i jezivu notu. 
 
Do suočavanja s motivom zločina gledatelje dijeli sedam epizoda nečega što je samo na trenutke intrigantno i uzbudljivo. U fokusu je prvih epizoda uštogljeni prvoklasni odvjetnik, s naglaskom na njegove neobjašnjive postupke, a scenama prodefilira previše sporednih likova. Prema mojemu mišljenju, bilo bi dovoljno tek šest epizoda kako bi se otpetljalo klupko tajni.
 

Odraz političke klime

 
Priča te vodi putem političkih intriga, razotkrivajući mračne istine poput silovanja „ratnih heroja“ u Bosni i prikazujući pokvarene i korumpirane sudce i policajce, ovisnike i obiteljske traume.
 
Naposljetku, serija itekako obiluje „mamcima“ za gledanje kojima će privući pozornost: likovi se suočavaju sa svojim demonima, dok osveta postaje nit koja povezuje sve.
 
Do idućeg puta, Ivana. #čitamose 

​​​​​​*Komentar je osoban stav autora i ne mora nužno predstavljati stav redakcije portala Studentski.hr