LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival suvremenog cirkusa

CirkoBalkana: Zagreb je uskoro domaćin regionalnim i inozemnim cirkuskim umjetnicima

– U neizvjesnom svijetu važno je boriti se za svoju umjetnost, jer umjetnost nadahnjuje i širi horizonte! Stoga smo odlučni publici priuštiti živi ugođaj, nadahnuti ih i potaknuti da zažive ljepotu života. – ističu organizatori.

– U neizvjesnom svijetu važno je boriti se za svoju umjetnost, jer umjetnost nadahnjuje i širi horizonte! Stoga smo odlučni publici priuštiti živi ugođaj, nadahnuti ih i potaknuti da zažive ljepotu života. – ističu organizatori.

U pripremi je 9. izdanje festivala CirkoBalkana koje će se održati u Zagrebu, na livadi Pogona Jedinstvo na Trnjanskom nasipu. Planirano je od 28. svibnja do 5. lipnja 2021.

Organizatori namjeravaju na jednom mjestu okupiti i podržati regionalne i inozemne cirkuske umjetnike i umjetnice, potaknuti njihovu suradnju, razmjenu ideja i iskustava. K tome, cilj im je, navode, predstaviti suvremeni cirkus široj publici, i to kroz autentični i inovativni izvedbeni vokabular koji proizlazi iz njegove transdisciplinarnosti.

– U neizvjesnom svijetu važno je boriti se za svoju umjetnost, jer umjetnost nadahnjuje i širi horizonte! Stoga smo odlučni publici priuštiti živi ugođaj, nadahnuti ih i potaknuti da zažive ljepotu života. Iako će broj sudionika biti ograničen po izvedbi, osigurali smo dovoljan broj predstava i popratnog programa da festival poprati veliki broj ljudi. – poručuju organizatori.

Uz izvedbeni dio programa, naime, donose radionice, razgovore s umjetnicima, izložbe, video projekcije i još zanimljivosti u cirkusom šatoru i prostoru oko njega. 

Program izvedbi u šatoru, koje će počinjati u 20:00, prenosimo u nastavku:. 
  • 28. 5. – Cirkusfera (RS): Nula, prezentacija rada u nastajanju u okviru SubScene
  • 29. 5. – Marina Cherry (SE/SAD): Only Bones v1.6, predstava
  • 30. 5. – Los Putas Makinas Company (FR): Tutti Frutti, predstava
  • 2. 6. – Chiara Marchese (FR): Le poids de l'âme – tout est provisoire prezentacija rada u nastajanju u okviru circusnext platforme
  • 3. 6. – OLGA_ CirqAnalogique (ES): LP (Long Play), prezentacija rada u nastajanju u okviru circusnext platforme
  • 4. 6. – Dora i Mišo Komenda (HR): Zvuk i Tijelo, premijera predstave
  • 5. 6. – Un Loup pour l’homme (FR): Cuir, predstava.
Festival organiziraju Cirkorama iz Zagreba i Cirkusfera iz Beograda.

– Sufinanciran je sredstvima Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Teatroskopa –  regionalni program za izvedbene umjetnosti u JI Europi, Kreativne Europe programa Europske unije – kroz circusnext platformu, Francuskog instituta, Kreativnog Deska, Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske kroz Program Cirkorame i program SubScena, a odvija se u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade – POGON, Automnim kulturnim centrom – ATTACK!, Klubom Močvara i Knjižnicama Grada Zagreba. – ističu predstavnici.

FOTO: CIRKORAMA