LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljeto je za odmor

Cijelo ljeto na godišnjem: Uz ova zanimanja svako će vam ljeto biti slobodno

Ljeto je vrijeme za odmor, putovanja i uživanje, a ne za posao. No, da biste imali slobodno ljeto ne morate samo raditi u školi.

Ljeto je vrijeme za odmor, putovanja i uživanje, a ne za posao. No, da biste imali slobodno ljeto ne morate samo raditi u školi.

Svi znamo da je jedna od glavnih prednosti rada u školi slobodno ljeto. No, kako biste imali godišnji koji traje cijelo ljeto, ne morate postati nastavnici, školski psiholozi i pedagozi, ravnatelji škole ili ostalo školsko osoblje. Donosimo nekoliko zanimanja uz koje ćete se ljeti moći posvetiti odmoru, moru, putovanjima i uživanju, a ne poslu. 

Instruktor skijanja
Instruktori skijanja tijekom zime često zarade dovoljno da tijekom ljeta ne moraju tražiti snježne dijelove na drugom kraju svijeta. Iako često tijekom proljeća i jeseni rade na drugim pozicijama, ljeta su im slobodna.

Knjižničar
Školske i fakultetske knjižnice zatvaraju se tijekom ljeta, a gradske knjižnice uvode skraćeno radno vrijeme. Dakle, čak i ako radiš u gradskoj knjižnici, većina će ti ljeta biti slobodna. 

Psihoterapeut
Osobe koje rade privatno sami su svoji šefovi pa mogu uzeti slobodno kad im to poslovne prilike dopuste. Ipak, psihoterapeuti imaju smanjen opseg posla ljeti, a uobičajeno je i da se tijekom ljeta smanji broj pacijenata. 

Saborski zastupnik
Budući da Sabor ne zasjeda tijekom ljeta, zanimanje saborskog zastupnika idealno je za one koji žele slobodno ljeto. Ljetna pauza saborskih zastupnika traje dva mjeseca, što je više i od kolektivnog godišnjeg odmora nastavnika, koji traje oko četiri tjedna. 
FOTO: UNSPLASH