LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Showcase festival glazbene industrije

Četvrto izdanje KVART festivala vraća se u Varaždin

Festival namijenjen urbanoj publici održava se u Varaždinu od 23. do 25. lipnja. Posjetitelje očekuju brojna zvučna imena trap, rap i hip hop scene uz predavanja i radionice.

Festival namijenjen urbanoj publici održava se u Varaždinu od 23. do 25. lipnja. Posjetitelje očekuju brojna zvučna imena trap, rap i hip hop scene uz predavanja i radionice.

Od 23. do 25. lipnja u P4 - centru za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu održava se KVART festival. Ovaj varaždinski festival koji organizira Udruga mladih V.U.K. uz podršku Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Grada Varaždina, HGU i Ministarstva kulture, u svom četvrtom izdanju mijenja identitet i postaje showcase festivalom glazbene industrije što znači da u fokus stavlja glazbenike, producente, promotore i ostale dionike jedne od najjačih industrija u svijetu, njihovu kreativnost i umrežavanje.

- Vizija organizatora za festival KVART je osnažiti urbanu glazbenu scenu, promovirati glazbenike i bendove u usponu, ali i široj publici predstaviti novine i izazove u glazbenoj industriji. Naravno, bit će u KVART-u i dobrih koncerata, poznatih i manje poznatih glazbenika i glazbenica iz cijele regije - istaknuo je Nino Preložnjak, programski direktor P4, na konferenciji za medije koja je u utorak, 14. lipnja održana u varaždinskom P4.

 

KVART festival u 2022. godine dovodi u Varaždinu aktualna imena s pop, rap, hip-hop i trap scene regije. Svoj prvi nastup na KVART-u i općenito u Varaždinu zabilježit će popularni z++, Mimi Meredez, Kuku$ i Muha, koji će nastupiti u petak i subotu, 24. i 25. lipnja.


- Novina KVART festivala je konferencijski dio programa koji će biti održan u četvrtak, 23. lipnja, a koji je na neki način svojstven showcase festivalima. U tom dijelu programa mladim ćemo glazbenicima i glazbenicama dati priliku da se predstave, sudjeluju u panelima, a na kraju dana neki od njih snimat će i session s publikom što je novost u Varaždinu i na Sjeveru Hrvatske - dodao je Preložnjak.

U sklopu konferencijskog dijela bit će riječi o autorskim pravima, digitalnim servisima, glazbenoj sceni Sjever te o tome na koji je način moguće hrvatsku glazbu promovirati na stranim tržištima i kako je izvoziti, a neki od panelista će biti Bore Balboa, Sara Renar, Fran Vasilić, Miach i varaždinski glazbenik Banfica. Jedinstveno iskustvo za publiku bit će i snimanje sessiona s nekim od navedenih glazbenika. Poseban gost konferencije bit će i Stephen Clark, direktor nacionalnih ureda Europskog parlamenta koji će uz Violetu Simonovu Staničić, voditeljicu Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj posjetiti KVART te na festivalu predstaviti platformu zajednoza.eu te se osvrnuti na predstojeći Europski događaj za mlade koji će u studenome biti održan u Varaždinu, također u organizaciji Udruge mladih V.U.K.
 

Osim koncerata, posjetitelje festivala u petak i subotu očekuju afteri koje KVART organizira u suradnji sa zagrebačkim Radiom 808.

 

- Drago mi je što kao rođeni Varaždinac koji je dugi niz godina prisutan na hrvatskoj glazbenoj sceni,  a sada i kao programski koordinator na Radiju 808, imam priliku sudjelovati u organizaciji ovakvog urbanog festivala u Varaždinu. Radio 808 dugi niz godina podržava nezavisnu glazbenu scenu i iznimno nam je drago da smo s KVART festivalom pronašli zajedničke interese, da zajednički pokrećemo prave i relevantne teme kroz konferenciju i da zajednički kreiramo kvalitetnu platformu za mlade glazbenike i glazbenice koji se teže probijaju na sceni. Nadam se da će idućih godina suradnja biti još jača. Što se tiče after partyja, u KVART dolazi krema Radija 808: zagrebačka Dj-ica s varaždinskom adresom Iva Neljak zagrijavat će atmosferu u četvrtak, FrenkyBoy, autor glazbene emsije koja promovira gamersku glazbu, svirat će u petak, dok će glavni urednik Radija 808, novinar i DJ Ilko Čulić, rasplesavati KVART-ovce posljednjeg festivalskog dana, u subotu - istaknuo je Emir Bešić E-Base iz Radija 808.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj napomenuo je da je KVART kao festival namijenjen urbanoj publici odličan turistički dodatak gradu Varaždinu.

Grad Varaždin je sretan što ima tako aktivne pa čak i hiperaktivne mlade. I P4 - centar za mlade i nezavisnu kulturu i Udruga mladih V.U.K. svojim djelovanjem pridonose boljem pozicioniranju Grada Varaždina na kulturnoj i turističkoj karti Hrvatske. Očekujem da će i sljedeći vikend, za vrijeme trajanja KVART festivala, biti popunjeni svi smještajni kapaciteti u gradu. Težimo tome da Varaždin postane vikend destinacija, a KVART festival i druge aktivnosti koje provode P4 i Udruga mladih V.U.K. pridonose tom cilju - zaključio je gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

 

Uoči KVART festivala, u petak, 17. lipnja će u P4 dvorištu biti održan warm up KLIKERxKVART Party.

FOTO: PRESS