LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ivana Šabić

BEEF: gledaj stvari mojim očima

Upadaj u ReCeNzAcIjU!

Upadaj u ReCeNzAcIjU!

Osnovne informacije: Beef, 2023., 30 min., dramska serija, IMBD ocjena 8,3/10.
 
O čemu se radi: dva stranca upadaju u incident na cesti koji unosi kaos u njihove živote.
 
Cijelu radnju zakomplicira zbrka u prometu. Amy i Danny, glavni akteri, bijesni počinju juriti jedno drugo u potjeri koja umalo uzrokuje nesreće na ulici i uključuje uništavanje niza cvijetnjaka.
 
Za Amy se čini da živi idilično. Vlasnica je cijenjene luksuzne trgovine, no život je daleko od idile. Njezin suprug kipar, George, pruža podršku, ali nema pojma što se događa, dok je svekrva Fumi pretjerano kritički nastrojena. Čezne za danima kada joj je život bio jednostavniji. 

„Ekskurzija“ – film Une Gunjak koji nas uvodi u svijet tinejdžera i seksualnog sazrijevanja


 
S druge strane, Danny živi nimalo idiličnim životom. Podstanar je s bratom Paulom, bavi se građevinskim poslom, njihov obiteljski hotel je propao, roditelji su se morali vratiti u domovinu. On na sve načine, i one legalne i ilegalne, pokušava poboljšati svoju situaciju i integritet, dok mu očaj visi za vratom. 
 
Sve je to u igri, dok se rivalstvo između Amy i Dannyja ubrzava.
 
Čim vidite izraz bijesa i očaja na licu likova, jasno je da to neće biti neka vrsta otkačene komedije o beskrajnom rivalstvu. Priča je puna drame i emocija, isprekidana trenucima komedije koji su mračni, no u igri su i klasna pitanja. 
 
Približavanjem kraju, glavni glumci skidaju svaki komadić kože, do najsitnijih detalja. Danny otkriva zašto uporno kupuje i vraća roštilje. Amy iznosi svoj prljavi veš, ali i onaj roditeljski, raspleću se zamršene veze i otkrivaju nepoznate činjenice.

BABY REINDEER: Možeš imat' moje tijelo, ali dušu ne...


 
Naposljetku, prva epizoda serije pokazuje da je to više od obične komedije o dvama strancima koji žele nadmudriti jedno drugo. Radi se o klasnim razlikama, pritisku koji sami sebi stvaramo i o tome koliko je nemoguće zadržati ugled i status u društvu.
 

 
Do idućeg puta, Ivana. #čitamose