LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Serije iz djetinjstva

8 sitcoma koji će nas zauvijek podsjećati na djetinjstvo

Svi se volimo prisjetiti starih sitcoma od kojih većinu nećemo nikada više vidjeti na televizijskom programu. Stare humoristične serije koje su nam obilježile djetinjstvo, ostaju u najljepšem sjećanju.

Svi se volimo prisjetiti starih sitcoma od kojih većinu nećemo nikada više vidjeti na televizijskom programu. Stare humoristične serije koje su nam obilježile djetinjstvo, ostaju u najljepšem sjećanju.

Sitcomi su zabavne i humoristične serije koje traju vrlo kratko, najčešće 20 do 30 minuta, te su savršene za razonodu i odmor. Svake godine izlazi veliki broj novih sitcoma koje volimo pratiti i uživati u njihovim smiješnim sadržajima. Ipak, one stare humoristične serije koje smo pratili tijekom djetinjstva ostaju u najljepšem sjećanju. Svi se volimo prisjetiti starih sitcoma, od kojih većinu više nikada nećemo vidjeti na televizijskom programu. Kako bismo se prisjetili starih sitcoma koji su nam obilježili djetinjstvo, sastavili smo popis 8 omiljenih sitcoma koje nikada nećemo zaboraviti.

1. Pod istim krovom

Ova američka humoristična serija o afroameričkoj obitelji iz Chicaga prikazivala se od 1989. do 1998. godine, uspjevši tako ostvariti 215 epizoda. Sa Steveom Urkelom kao glavnim likom ove serije svi smo se nasmijali do suza. Iako se serija bazirala na prikazu života Carla Winslowa i njegove obitelji, Urkel koji je predstavljen u seriji tek sredinom prve sezone uskoro je postao glavni fokus serije.

2. Sabrina, mala vještica

Sabrina, tinejdžerica koja posjeduje magične moći, živi s tetama Hildom i Zeldom te ima crnog mačka Salema koji govori, svakako nam je ostala u pamćenju. Ovaj zabavni sitcom koji prati život vještice Sabrine u srednjoškolskim danima prikazivao se od 1996. do 2003. godine.

3. Alf

Postoji li osoba koja se ne sjeća ovog smiješnog i zabavnog stvorenja s planeta Melmac? Alf je humoristična serija koja se prikazivala od 1986. do 1990. godine, a obuhvaća suživot američke obitelji i izvanzemaljca Gordona Shumwaya, poznatijeg po nadimku Alf. Alf je visok 104 centimetara, obožava jesti mačke i ima veliki smisao za humor. Zauvijek skriven u kući od očiju javnosti, konstantno radi štetu obitelji Tanner i prilagođava se novom načinu života.
 

Izvor: GIPHY

4. Svi vole Raymonda

Popularan američki sitcom Svi vole Raymonda emitirao se od 1996. do 2005. i svojom pričom osvojio brojne gledatelje. Serija opisuje život obitelji Barone koja živi na Long Islandu. Raymond sa ženom Debrom i troje djece nastoji živjeti miran i skladan život dok se njegovi roditelji Marie i Frank Barone te brat Robert konstantno miješaju u njihov život i čine ga nepodnošljivim. 

5. Puna kuća

Ovaj je sitcom definitivno obilježio djetinjstvo mnogih. Danny Tanner, Joey Gladstone i Jesse Katsopolis zajedno s trima malim kćerima D. J., Stephanie i Michelle čine savršenu kombinaciju. Dok je većina pratila seriju zbog zgodnog strica Jesseja, urnebesna mala Michelle bila je najslađi lik serije. Priča se ove obitelji kroz sezone mijenja i nadograđuje te postaje sve zabavnija i zanimljivija. Serija o obitelji koja stanuje u istoj kući u San Franciscu emitirala se od 1987. do 1995. godine.

Izvor: GIPHY

6. Dadilja

Fran Fine, odnosno Nanny Fine, mnogima je jedna od omiljenih likova iz djetinjstva. Crna natapirana kosa, profinjeni stav, specifičan glas i hrpa kostima svih boja okarakterizirali su nama omiljenu dadilju. Kada Fran, židovka iz Queensa, slučajno završi kao dadilja troje djece bogatog engleskog udovca Maxwella Sheffielda, cijeli njihov život se mijenja. Svojom zabavnom, nestašnom i jedinstvenom osobnošću Nanny Fine osvojila je srca gledatelja. Serija se počela prikazivati 1993. i uskoro postala vrlo popularna.

7. Malcolm u sredini

Iako je krenula s emitiranjem 2000, po čemu je mlađa od ostalih nabrojenih sitcoma, popis ne bi bio potpun bez serije Malcolm u sredini. Priča koja prati ludi život genijalca Malcolma, njegove braće Francisa, Reesa i Deweya te kasnije i Jamieja uz njihove još luđe i čudnije roditelje, oborila nas je s nogu. Neodgovorno ponašanje, svakodnevne spletke i spačke te mukotrpne kazne bile su simbol ove serije koju smo toliko voljeli gledati.

8. Cosby Show

Najstariji sitcoma s našeg popisa, ova se serija emitirala od 1984. do 1992. i ostvarila titulu najpopularnije serije u 1980-ima. Prati život članova obitelji Huxtable koji žive u mirnoj četvrti u New Yorku. Najpoznatiji je iz serije njezin kreator Bill Cosby, koji glumi Cliffa, patrijarha obitelji. Serija je bila humorističnog i edukativnog karaktera prikazujući život jedne obitelji s vrlinama, manama i problemima. 

FOTO: UNSPLASH