LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Miljenica Amerike osvaja i Hrvatsku

7 uloga Julie Roberts s početka karijere

Poznatu glumicu godine su mazile, a za nju vrijedi poznata izreka da je kao vino – što starija to bolja! I danas je jedna od najplaćenijih svjetskih glumica, a mi vam donosimo njenih sedam uloga u kojima i danas uživamo.

Poznatu glumicu godine su mazile, a za nju vrijedi poznata izreka da je kao vino – što starija to bolja! I danas je jedna od najplaćenijih svjetskih glumica, a mi vam donosimo njenih sedam uloga u kojima i danas uživamo.

Julia Roberts, poznatija i pod nadimkom miljenica Amerike, američka je glumica i producentica koja svijet proteklih 31 godinu baca na koljena svojim neodoljivim osmijehom. Kao dijete željela je postati veterinar, no život ju je odvukao na sasvim drugu stranu – glumu. Svoju glumačku karijeru započela je 1987. godine sporednim ulogama u nekoliko niskobudžetnih filmova, a kreće uzlaznom putanjom nakon 1990. godine i glavne uloge u filmu Zgodna žena. Krasila je naslovnice mnogih svjetskih magazina, a često su je uvrštavali i na različite liste. Tako ju je magazin People u razdoblju od 1990. do 2006. godine šest puta uvrstio na listu 100 najljepših ljudi na svijetu, a također se pojavila na listi Hollywood Reportera kao jedna od 10 najbolje plaćenih glumica u razdoblju od 2002. do 2005. godine

Julia se i danas može pohvaliti titulom jedne od najuspješnijih i najskupljih holivudskih glumica. Gledali smo je u raznim žanrovima ali nekako nam je najbolje sjela u romantičnim komedijama. Zato smo u romantično-ljetnom raspoloženju odlučili zabilježiti nekoliko njenih uloga s početka karijere koje jednostavno obožavamo.

Shelby Eatenton Latcherie 

Film Čelične magnolije o skupini od šest žena koje u malom salonu ljepote pronalaze ljubav i utjehu za svoje poraze, pobjede i radost prijateljstva donio je Juliji prvu ozbiljniju nagradu u njenoj glumačkoj karijeri. U filmu je imala sporednu ulogu, a njen lik Shelby Eatenton Latcherie donio joj je Zlatni globus u kategoriji za najbolju sporednu glumicu.

Foto: Pinterest

Erin Brokovich

Svoj prvi Oscar za najbolju glavnu glumicu, kao i Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu, dobila je za ulogu u filmu Erin Brokovich koji se bazira na istinitom događaju. Iako je film izašao 2000. godine, moramo ga uvrstiti na listu jer i nakon 17 godina izaziva snažne reakcije, a hvalospjeva filmskih kritičara i publike zasigurno ne nedostaje.

Foto: Pinterest

Vivian Ward 

Film Zgodna žena gdje se Julia pojavljuje u ulozi prostitutke koja se zaljubljuje u poslovnog čovjeka, lansirao ju je 1990. godine među zvijezde. Prema originalnom scenariju film nije trebao nositi naziv Zgodna žena, niti je trebao biti romantične tematike, već poučne, osvrćući se na situaciju oko seksualnog rada u američkom gradu Los Angelesu. Na sreću za cijeli svijet ipak je napravljen kao romantična komedija, a Julia je za ulogu Vivian Ward osvojila još jedan Zlatni globus u kategoriji za najbolju glavnu glumicu. 

Foto: Pinterest

Maggie Carpenter

Iako kritičari nisu bili pretjerano oduševljeni neslužbenim nastavkom filma Odbjegla nevjesta u kojem se Julia Roberts u glavnoj ulozi kao i u filmu Zgodna žena pojavljuje sa svojim kolegom Richardom Gereom, film je definitivno pronašao svoje mjesto kao jedan od kultnih koji je obilježio karijeru ove glumice. Mi smo sigurni u jedno, a to je da su svi u Hrvatskoj gledajući ovaj film bar jednom pjevušili stihove Petra Graše Da si, da si moja nevista! 

 

Julianne Potter

Da nije baš preporučljivo raditi planove o vjenčanju ako ste oboje single do 28. godine života s najboljim prijateljem/prijateljicom pokazali su nam Michael O Neal i Julia u realnoj i zabavnoj romantičnoj komediji naziva Moj prijatelj se ženi. Ovog puta Julia je bila nominirana za Zlatni globus u kategoriji za najbolju glavnu glumicu, no nije ga osvojila. 

 

Anna Scott

Danas nije lako priznati da ste ljubitelj romantičnih komedija, pogotovo onih iz devedesetih godina. Ja u ljubav vjerujem jedna je od onih koje potajno gledate, naizgled bljedunjava romantična komedija nudi mnogo više gledatelju gladnom pristojne kemije dvaju glavnih likova i tada jednih od ikona navedenog žanra. 

Foto: Pinterest

Kathleen Kiki Harrison

Film Ljubimica Amerike predstavlja iznimno dobar spoj romantične komedije sa satiričnim ljubavnom životom holivudskih zvijezda. Uživali smo gledajući Juliju u ulozi Kiki Harrison i Johna Cusacka kako se bore s nemogućim uvjetima za ljubav!

Foto: Pinterest

Jedno je sigurno, Julia Roberts netko je tko je postavio standarde za sve buduće romantične komedije. Filmove s njom u glavnoj ulozi i danas gledamo s jednakim zanimanjem kao prvi put, a za poznatu glumicu godine su samo broj. 

FOTO: FACEBOOK