LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podcast kultura

7 ovogodišnjih podcasta o raznoraznim popularnim temama

Ako želite naučiti nešto novo ili se jednostavno dobro nasmijati, otkrivamo vam sedam podcasta koji će vas jednostavno oduševiti! 

Ako želite naučiti nešto novo ili se jednostavno dobro nasmijati, otkrivamo vam sedam podcasta koji će vas jednostavno oduševiti! 

Posebno u vrijeme izolacije, podcasti su postali prijeko potrebno sredstvo pružanja još potrebnijeg eskapizma. Postali su gotovo nužnost našeg svakodnevnog života, pogotovo otkad je Serial prvi put stupio na scenu. Ako želite naučiti nešto novo ili se jednostavno dobro nasmijati, otkrivamo vam sedam podcasta koji će vas oduševiti.  

1. The Michelle Obama Podcast

Obožavatelji Michelle Obame bili su oduševljeni kada su saznali da je bivša prva dama lansirala svoj vlastiti podcast. Podcast Michelle Obame sadržava iskrene razgovore između nje i brojnih poznatih gostiju. Sama Michelle izjavila je da se nada da će ovaj podcast biti mjesto za zajedničko istraživanje važnih tema i da će pokušati odgovoriti na sva ona pitanja na koja većina nas pokušava pronaći odgovor.

2. Mixed up

Mixed up topli je i pronicljivi podcast u kojem se razgovara o miješanoj rasi. Rješavajući ono što se obično smatra neugodnim razgovorima, cilj Mixed Upa je stvoriti zajednicu među ljudima mješovite rase i onima koji traže uvid u stvarnost mješovite rase. Zabavni domaćini Emma Slade Edmondson i Nicole Ocran bez napora i sa zadovoljstvom vode slušatelje kroz raznolike perspektive i zajednička iskustva. Ove priče relevantne su ne samo za ljude miješane rase, već i za njihove obitelji i prijatelje.

3. The Gurls Talk Podcast

Adwoa Aboah u ovom podcastu održava strastven razgovor za žene diljem svijeta. Navedena manekenka i aktivistkinja razgovara s nizom različitih gostiju koji dijele i razmišljaju o vlastitim iskustvima. Mentalno zdravlje i seksualnost, rasa i religija, samo su neke od važnih tema o kojima se progovara u ovom podcastu.

4. The Guilty Feminist

Feminizam se ovim podcastom pokušava učiniti dostupnijim za mase. U njemu se objašnjava što točno znači biti feministica 21-og stoljeća. Ako ste se ikada osjećali kao loša feministkinja, poslušajte ovaj podcast. Rješavajući probleme o kojima je ponekad teško govoriti, voditeljica Deborah Frances-White uravnotežuje raspravu o važnim suvremenim problemima komedije i lakoće. Ispituju se teme koje se protežu od prava seksualnih radnica do žena u glazbenoj industriji. Nijedna tema nije isključena.

5. Your Broccoli Weekly

Privlačne vijesti koje su lako probavljive. U ovom novom podcastu voditeljica Diyora Shadijanova odabire tri glavne priče iz tjedna i o njima kritički razgovara. Uravnotežujući činjenice s različitim gledištima, Broccoli Weekly rješava temeljna pitanja koja se često previđaju ili još gore, izbjegavaju. Informativan i privlačan podcast nudi jedan drugačiji pogled na stanje britanske kulture i politike.

6. Homo Sapiens

Ovaj podcast vodi eklektičnu i energičnu raspravu o LGBT temama. Homo Sapiens nudi iskrenu, ali zabavnu raspravu oko priča koje oblikuju međunarodnu LGBT zajednicu. Uz pomoć Christophera Sweeneyja i Willa Younga, podcast sadrži informacije, priče i intervjue s nadahnjujućim ljudima, uključujući i onaj s osnivačem UK Black Pridea i prvom britanskom kraljicom drag-a. Poslušajte Homo Sapiens, podcast koji je lak za slušanje, a govori o jako važnim, često stigmatiziranim problemima.

7. Oprah SuperSoul Conversations

Za kraj nema bolje od podcasta poznate Oprah Winfrey. U izboru imate intervjue sa svjetskim vođama, stručnjacima u svojim poljima i svjetskim zvijezdama. Oprah čini ono što zna najbolje, a to je izvlačiti vrijedne i zanimljive spoznaje iz zanimljivih i inspirirajućih ljudi. Od Michelle Obame do Chanel Miller, izgubite se u prisnim i otvorenim razgovorima. Uživajte!

FOTO: PINTEREST