LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Savjeti za brucoše

Pet razloga zbog kojih biste trebali imati studenta mentora na faksu

Početak fakulteta najstrašniji je period studiranja. Mentor vam svakako može ublažiti stres početka studiranja. Ne vjerujete? Pročitajte članak!

Početak fakulteta najstrašniji je period studiranja. Mentor vam svakako može ublažiti stres početka studiranja. Ne vjerujete? Pročitajte članak!

Fakultet je velika novina za sve koji izlaze iz srednje škole. Koliko traje semestar? Što su kolokviji, a što rokovi? Koliko rokova ima? Što je to ECTS bod? To su samo neka od pitanja koja se brucošima motaju po glavi, a odgovore na njih svakako može pružiti mentor. Sve više studenata odlučuje se za pronalazak mentora tijekom studiranja umjesto samostalnog prolaženja kroz sve fakultetske zavrzlame. Budući da se radi o starijem studentu s puno iskustva, osim fakultetskih savjeta, poslije vam može pomoći i na tržištu rada. Zbog toga vam donosimo pet razloga zašto biste ga svakako trebali imati za vrijeme studiranja.

1. Pomoć u pravom odabiru

Ako niste sigurni koji biste pravac trebali izabrati na fakultetu, mentor vam u tome može pomoći. Može vam pobliže prikazati određene smjerove u kojima se možete naći te vam tako pomoći da pronađete pravi odabir za sebe.

2. Pomoć prilikom intervjua

Ove godine značajno manje upisa na nastavničkim smjerovima, dok i dalje svi najviše upisuju ovaj studij


Kada odete na intervju za posao nakon fakulteta, može vam se činiti da vas svi intervjui za ljetne poslove i internshipe koje ste odradili nedovoljno pripremaju za onaj pravi intervju nakon fakultetskih dana. Jako je teško znati što možete očekivati od tog intervjua, a mentor vam u tome može pomoći. Naime, neki programi mentoriranja na fakultetima omogućavaju probne intervjue koji se kreiraju prema kompanijama za koje ste zainteresirani. Ti vam programi omogućavaju da napravite sve pogreške prije samog intervjua te da naučite iz njih.

3. Stvaranje poznanstava

Odnos s vašim mentorom može biti prvi korak u budućem zaposlenju. Ne samo da vas može uspoznati s ljudima s istog smjera nego vam dugoročno može postati i poslodavac.

Savjeti zlata vrijedni: kako najbolje upravljati vremenom za vrijeme studija


4. Savjeti oko životopisa

Svi smo proveli sate i sate pišući i prepravljajući naše životopise. No, mentor vam taj proces može učiniti puno lakšim. S obzirom na to da je stariji od vas i sigurno je već slao na desetke prijava za različite poslove i pripravništva, sigurno vam može pomoći u popunjavanju CV-a.

5. Pomoć u budućim uspjesima

5 aktivnosti s prijateljima na plaži za odlično ljeto


S obzirom na to da vam mentor tijekom fakultetskih dana pomaže u pripremi za tržište rada, on vam svakako može olakšati sam ulazak na tržište te vas pripremiti za buduće uspjehe. S njim ne dobivate samo pregršt informacija o samome fakultetu ili smjeru koji ste izabrali već dobivate i prijatelja koji će vas pripremiti za period nakon fakulteta.

IZVOR: HER CAMPUS
FOTO: FLICKR