LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Recepti za pića

5 ljetnih alkoholnih delicija

Donosimo Vam ideje koje će zasigurno dodatno začiniti ljetna druženja. Ako niste ljubitelji piva ili nekakvih uobičajenih kombinacija sokova i alkohola, onda su ovi recepti pun pogodak.

Donosimo Vam ideje koje će zasigurno dodatno začiniti ljetna druženja. Ako niste ljubitelji piva ili nekakvih uobičajenih kombinacija sokova i alkohola, onda su ovi recepti pun pogodak.

Iz godine u godinu sve su popularnije kombinacije alkoholnih pića i voća ili slatkiša. Kako bi svakodnevna druženja i ljetni noćni izlasci poprimili novi značaj, sastavili smo popis nekoliko recepata koje preporučujemo da isprobate. Slobodno izađite iz zone udobnosti i poigrajte se s kombinacijama koje Vam možda nikada nisu pale napamet. Ako kojim slučajem pazite na liniju, ovo nije Vaš sretan dan – recepti koje predstavljamo prave su šećerne bombice.

Pijane breskve

Breskve, jedno od omiljenijih ljetnih voća, vrlo se dobro sljubljuju s crnim vinom. Ogulite ih i izrežete na željenu veličinu, stavite ih u posudu, a zatim ulijte najdraže crno vino, šećera po želji te, ako hoćete, možete nadodati nekoliko klinčića. Sve dobro izmiješajte, pokrijte folijom i stavite u hladnjak te pričekajte od 12 do 24 sata, ovisno koliko želite da se breskve namoče.

Ukusni medvjedići

Najlakši recept koji možete zamisliti, a obara s nogu, doslovno. U trgovini kupite gumene medvjediće i votku. U posudu ubacite oba sastojka te pustite da odstoji. Morate pričekati malo dulje jer medvjedićima treba vremena da se namoče. Već nakon 4 sata možete provjeriti sviđa li Vam se količina alkohola u bombonima. Ako kojim slučajem želite jaču koncentraciju votke, sačekajte oko 20 sati, pustite nekoliko minuta medvjediće da se ocijede te poslužite.

Sangrija

Voće, voće i još voća! Narežite ananas, jabuke, grožđe, breskve, lubenicu i jagode. Zatim stavite voće u posudu ili, ako želite bolji estetski izgled, možete izdubiti lubenicu pa sangriju pripremiti u izdubljenoj lubenici. Dodajte bijelo vino, crno vino, votku te po želji bijeli Captain Morgan. Od začina možete koristiti klinčiće i cimet. Ostavite nekoliko sati u hladnjaku te uživajte u ovoj alkoholno-voćnoj kombinaciji.

FOTO: Pixabay

Koktel-lubenica

Kada se unaprijed dogovorite s društvom, a svi imate isti ukus, slobodno napravite koktel-lubenicu. Alkoholna piće koja su Vam potrebno jesu votka, bijeli rum, gin, tequila te Triple sec. Na velikoj lubenici napravite pet rupa u koje ćete nabosti boce. Zatim lubenicu s bocama stavite na hlađenje te pričekajte kako bi lubenica uspjela apsorbirati veliku količinu tekućine. Nakon 24 sata narežite lubenicu na kriške i poslužite.

Žele zdravice

Za razliku od ostalih recepata, priprema ovoga malo je dulja i kompliciranija. Za žele s okusom votke potrebno Vam je 85 g mješavine za žele, 2,5 dl kipuće vode te 1,2 dl hladne vode i ista mjerica votke. Prvi je korak pripreme u posudu staviti mješavinu za žele i kipuću vodu te sve dobro promiješati. Nakon toga dodajte hladnu vodu i votku te ulijte u posudice koje ste prethodno pripremili. Rashlađujte otprilike 3 sata i uživajte. Također, možete žele zdravice napraviti s nekim drugim žestokim alkoholnim pićem poput tequile, kokosovog ruma ili  se možete poigrati pa napraviti koktel te ga pomiješati s mješavinom za žele i tako dobiti različite okuse i boje. Svaku mješavinu možete staviti u posudice za pravljenje leda ili s interneta naručiti čašice namijenjene baš za ovaj recept.

FOTO: PIXABAY