LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kuhajte sa Studentskim

5 koktela savršenih za vruće ljetne dane

Izdvajamo nekoliko osnovnih recepata za popularne koktele kako biste se rashladili u nadolazećim vrućim ljetnim noćima.

Izdvajamo nekoliko osnovnih recepata za popularne koktele kako biste se rashladili u nadolazećim vrućim ljetnim noćima.

Kokteli su savršena ljetna pića za kojima posežemo u večernjim satima. Odličan su način da se rashladimo nakon dana provedenog na plaži i istovremeno popijemo nešto ukusno. Barovi diljem svijeta svake godine upotpunjuju svoju ponudu novim zanimljivim kombinacijama, a mi donosimo nekoliko osnovnih recepata za poznate koktele kako bi svatko pronašao svoj omiljeni okus.

DŽIN: Negroni

Koktel spreman u nekoliko sekundi. Čašu napunite ledom, dodajte 25 ml omiljenog džina, potom dodajte jednaku količinu vermuta i Camparija te sok najviše jedne cijele naranče. Krišku naranče sačuvajte kao dekoraciju.

VOTKA: Cosmopolitan

Pravi koktel za ljubitelje votke. Poželjno je da se sastojke pomiješa u šejkeru za koktele. Potrebno je 30 ml votke, 15 ml likera od naranče, 15 ml soka od brusnice te 50 ml soka cijeđenog limuna ili limete.

Iskoristite besplatan ulaz na zagrebačke gradske bazene za vikend!


TEQUILA: Tequila sunrise

Tequila je za ljetne noći odlična u nešto blažem izdanju. U čašu s ledom dodajte 100 ml soka od naranče, zatim 50 ml tequile, sok limete po želji i na kraju polagano dodati oko 20 ml grenadine sirupa.

RUM: Mojito

Za čašu ovog pića na bazi ruma potrebno je nekoliko ključnih sastojaka kako bi se postigao autentičan okus. Na dno čaše dodaje se oko jedne žličice smeđeg šećera, sok pola limete, led te svježa metvica ako je imate. Na kraju zaliti s 100 ml bijelog ruma i 200 ml tonika.

Ove tri stvari ne smijete zaboraviti ovog ljeta!


SVEGA PO MALO: Long Island Iced Tea

Dodajte po 15 ml tequile, votke, bijelog ruma, džina, triple seca, 20 ml limunovog soka te 30 ml Gomma sirupa u šejker. Kako biste završili koktel, u čašu s ledom dodajte promiješane sastojke te malo Coca-cole.

Članak je nastao u sklopu serije članaka Kuhajte sa Studentskim, koja obuhvaća jednostavne, brze i zanimljive recepte primjerene studentskom budžetu.

FOTO: PIXABAY