LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmski svijet

5 glumaca koji uvijek igraju iste uloge

Sandler je komičan lik, a Keanu većinom glumi u akcijskim filmovima. Evo i ostatka popisa.

Sandler je komičan lik, a Keanu većinom glumi u akcijskim filmovima. Evo i ostatka popisa.

Budući da nam zbog pandemije druženja nisu preporučljiva, puno više vremena provodimo pred ekranom. Nije nam, stoga, moglo promaknuti kako neki glumci uvijek glume iste uloge u filmovima, a u nastavku možete pročitati o kojima se radi.

1. Adam Sandler

Karijeru je počeo u američkoj emisiji zvanoj Saturday Night Live. Najpoznatije uloge su mu u filmovima Tata od formata, Luda vjenčanja i Vodonoša, a poznat je po još nekim važnim ulogama. Dakle, Sandler je glumac poznat po (većinom) glavnim ulogama u komedijama. Lik kojeg najčešće utjelovljuje komična je, ponekad očinska figura koja se upucava ženama iznad svoje lige ili je u braku sa ženom jednaka karaktera. Primjer takvih kombinacija su filmovi kao Murder Mystery i Moja lažna žena gdje mu se u ulozi žene priključila Jennifer Aniston. Neki bi njegovu ulogu čak opisali kao poluretardirani dječak-muškarac koji je često nepristojan, a na čiji šarm žene padaju.

2. Jennifer Aniston

Nakon spominjanja Sandlerovih uloga morali smo se dotaknuti i same Jennifer Aniston. Premda je vežemo uz Prijatelje, poznata je i po filmovima Rumor Has It, The Break-Up, He's Just Not That Into You, Picture Perfect, Along Came Polly, The Object of My Affection, Management, Love Happens, The Bounty Hunter, The Switch gdje je također definiran njezin arhetip žene koja je konstantno nesretna u ljubavi, pomalo luckasta, ali velika i dobra srca, a srećom uvijek pronađe pravu ljubav. Filmovi gdje je to iznimka je primjerice We're the Millers gdje glumi striptizetu očajnu za novcem i The Good Girl u kojem glumi depresivnu ženu.
 
3. Will Smith

Svima poznat kao istoimeni glavni lik serije Fresh Prince of Bel-Air, Will Smith uvijek mora glumiti pozitivca. Čak i kada isprva glumi negativca – do kraja filma ispostavi se kao pozitivac. U filmu Suicide Squad poznat je po ulozi Deadshota gdje je tehnički negativac koji mora timskim radom činiti dobro. 

4. Jim Carrey

Poznat po svojim facijalnim ekspresijama i raznim ulogama u komedijama, a mnogi bi se složili da se pri samom spomenu imena Jim Carrey vrlo lako prisjetimo filmova kao što su Glup i gluplji uz sve svoje nastavke, Ace Ventura, Maska i slični filmovi. Uz nekoliko iznimki, lik kakvog on najčešće utjelovljuje jest iritantan, pretjerano iskarikiran lik.

5. Keanu Reeves

Na počecima karijere, najpoznatiji je po učestaloj uporabi riječi whoa. Njegov je filmski alter-ego uvijek šutljiv i neodređenog izraza lica. Izrazi ljubavi, bijesa ili odlučnosti kod njega su potpuno identični. Dokaz tog arhetipa su filmovi Point Break, Speed, Bill and Ted, The Matrix, Sweet November, Johnny Mnemonic, a iznimka je film The Gift gdje se nalazi u ulozi negativca, no nije lišen takvog stila.
FOTO: PIXABAY