LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Briga o biljkama

2 vrste biljaka za lako održavanje koje gotovo nitko ne može upropastiti

Biljke nam mogu definitivno uljepšati prostor u kojemu se nalazimo bez obzira bila riječ o studentskom domu ili stanu, no nije uvijek lako brinuti o njima – iznimka su sukulenti i kaktusi.

Biljke nam mogu definitivno uljepšati prostor u kojemu se nalazimo bez obzira bila riječ o studentskom domu ili stanu, no nije uvijek lako brinuti o njima – iznimka su sukulenti i kaktusi.

Biljke nam mogu definitivno uljepšati prostor u kojemu se nalazimo bez obzira živimo li u studentskom domu ili stanu. Ako ste jedni od onih koji se sjete zaliti cvijet tek kad vidite da mu je hitno potrebna voda, za vas imamo dvije vrste biljaka kojima ne treba toliko puno pažnje, a nisu ni zahtjevne po pitanju prostora u kojemu se nalaze.

Kaktus 

Biljka koja ima izrazito dugačak životni vijek i vrlo je jednostavna za održavanje svakako je kaktus. Postoji nekoliko vrsta i gotovo je jednaka briga za svaku od njih. Mogu biti smještene u keramičke ili plastične tegle, a potrebno im je barem nekoliko sati jake sunčeve svjetlosti. Što se tiče zalijevanja, ljeti je dovoljno jednom tjedno, a ostatak vremena preporuka je zalijevati ih kada zemlja bude suha jer od previše zalijevanja vrlo lako mogu istrunuti. Tijekom zimskog perioda voda im nije potrebna češće od jednom mjesečno.

Sukulenti

Sukulenti ili sukulentne biljke jesu biljke koje spremaju vodu u svoje povećane listove, stabljike ili korijen. Preporuka je da se sade u zemlju namijenjenu baš za njih uz dodatak gline i pijeska za lakše otjecanje vode. Ne zalijevaju se često, tek onda kada se zemlja do kraja osuši. Ne vole pretamne prostore, no ni direktno svjetlo, pa ih je poželjno držati negdje gdje će biti svijetlo, ali bez direktne sunčeve svjetlosti. Rastu tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci, a trebalo bi ih presaditi jednom godišnje.

Ove vam dvije vrste svakako neće zadavati puno muke i vrlo je jednostavno brinuti o njima, a jednako su lijepi kao bilo koji drugi cvijet. Ako ste ipak malo hrabriji i mislite da ste prava osoba za cvijeće, možete odabrati one kojima je potrebna sva vaša pažnja poput orhideja. 

FOTO: PIXABAY