LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Slatke uspomene

15 filmova uz koje smo lakše podnijeli pubertet

Donosimo vam 15 filmova koje smo svi gledali tijekom odrastanja i koji su nam pomogli s našim pubertetskim problemima, a još uvijek ih znamo citirati.

Donosimo vam 15 filmova koje smo svi gledali tijekom odrastanja i koji su nam pomogli s našim pubertetskim problemima, a još uvijek ih znamo citirati.

Imaš mlađeg brata ili sestru i želiš da imaju divno djetinjstvo kao i ti i želiš im olakšati pubertet? Najbolje što možeš napraviti je savjetovati mu/joj da pogleda sve filmove koje si i sam gledao. Kako bismo ti olakšali posao, a i kako bismo te podsjetili na dobra vremena, donosimo ti popis 15 filmova koje smo svi mi gledali u pubertetu, a koje mlađe generacije ne bi trebale propustiti.

1. The Gonnies

Obiteljski film za sve uzraste uveo nas je u društvo neshvaćene djece i odveo na avanturu u potrazi za blagom. Još uvijek te volimo Sloth!

Izvor: Giphy.com

2. Zamka za roditelje (The Parent Trap)

Prvi film koji nas je upoznao s Lindsay Lohan i njenom blizankom. Svi pamtimo kako su davno razdvojene sestre bile odlučne da otjeraju buduću maćehu. Neki zbog ovog filma još uvijek gledaju u bocu s vodom kada krenu piti.

Izvor: Giphy.com

3. High School Musical

Prvi teen mjuzikl doveo nam je Zacka Efrona i Vanessu Hudgens u živote. Pjevajući, pratili smo događanja u školi i u njihovom ljubavnom odnosu.

Izvor: Giphy.com

4. Lizzie McGuire

Lizzie je s malih ekrana prešla na filmsko platno u ovome feel good teen filmu. Pjevanje, zgodni dečki i Italija bili su dobitna kombinacija. Priznajemo da još ponekad zapjevamo What dreams are made of

Izvor: Giphy.com

5. Princezini dnevnici (The Princess Diaries)

Prvo smo bili obožavatelji knjiga i dugo smo čekali na ekranizaciju koja nas nije razočarala. Svi smo poželjeli da nam se pojavi baka koja će nam reći da smo i mi princeze i da ćemo dobiti makeover.

Izvor: Giphy.com

6. Sve što djevojka može poželjeti (What a Girl Wants)

Sve što smo mi mogli poželjeti dobili smo u ovome filmu: putovanje, ljubav, obiteljske odnose, smijeh, isticanje posebnosti, zgodnog dečka koji svira i pjeva, ali najvažnije – i britanski naglasak. Tada smo ga gledali zbog njenog dečka, a sad bismo ga gledali zbog tate (Colin Firth). 

Izvor: Giphy.com

7. Pepeljugina priča (A Cinderella Story)

Moderna priča o Pepeljugi uz Chada Michaela Murrayja i Hillary Duff dobitna je kombinacija i savršen recept za teen romantičnu komediju.

Izvor: Giphy.com

8. Ona je sve to (She`s All That)

Film kojeg su kasnije puno puta kopirali, najpoznatija je verzija film kojeg smo također gledali, odnosno njegova parodija Ovo nije još jedan film za mlade. Fredie Prinze Jr. nikada nije bio ljepši i sve smo se nadale da ćemo tijekom instrukcija naletjeti na takvog dečka.

Izvor: Giphy.com

9. Djevojke s Beverly Hillsa (Clueless)

Film o razmaženoj bogatašici koja shvati važnost rada te počne cijeniti ljude oko sebe i ne gledati ih s visoka. Zabavili smo se s njima i poželjeli da smo dio te ekipe. U filmu dijeli sve učenike srednje škole na grupe koje imaju nešto zajedničko, a uspijevali smo prepoznati i našu školu u tome, bez obzira na to što nije na Beverly Hillsu.

Izvor: Giphy.com

10. Plavuša s Harvarda (Legally Blonde)

Film o djevojci koju nitko nije smatrao dovoljno pametnom ili sposobnom za nešto, a koja je pokazala da može sve. Neke od njenih citata još uvijek koristimo kada nam treba malo poticaja. Prvi film u kojem je glavna junakinja dovoljna sama sebi i nije ju potrebno spašavati, a ljubavna priča nije u centru pozornosti.  

Izvor: Giphy.com

11. Šetnja za pamćenje (A Walk to Remember)

Baš kad smo pomislili da je sve divno i krasno, pojavi se Nick Hornby, kao i obično, da nas rasplače. Izrađivali smo svoje bucket liste i plakali nakon ovog filma.

Izvor: Giphy.com

12. 10 razloga zašto te mrzim (10 Things I Hate About You)

Shakespeare, romantika, Heath Ledger i Julia Stiles – ovaj film i nije mogao biti ništa drugo osim predivan. A najviše mrzimo što te nema...

Izvor: Giphy.com

13. Mrak film (Scary Movie)

Nismo bili dovoljno stari da smijemo gledati prave hororce pa nam je ovo bio najbolji način da ih iskusimo. Prva tri dijela ove parodije nezaboravni su i puni fora i citata koje i danas još uvijek koristimo, a ponekad se i javimo na telefon s WAZZZZUUUP?

Izvor: Giphy.com

14. Ludi provod u Europi (EuroTrip)

Obišli smo Europu i iskusili mnoge avanture diljem nje, a još uvijek svi znamo ono što Scotty ne zna.

Izvor: Giphy.com

15. Opasne djevojke (Mean Girls)

Film koji je postao klasik kojemu se često vraćamo, a koji je nepresušan izvor citata. So fetch!

Izvor: Giphy.com

To je naš popis, a koje bi filmove ti stavio/la na svoj?
FOTO: PIXABAY