LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmske priče

13 omiljenih ljubavnih parova s velikih platna

Odabrali smo 13 najposebnih ljubavnih parova iz filmova koji su nam prirasli srcu.

Odabrali smo 13 najposebnih ljubavnih parova iz filmova koji su nam prirasli srcu.

Pogledali smo još jednom neke od najboljih romantičnih komedija i drama uz koje smo se smijali i plakali te smo odabrali 13 omiljenih ljubavnih parova. Je li vaš omiljeni dio našeg popisa?

Lou i Will, Tu sam pred tobom  

Prije dvije godine Will nam je jednom odlukom slomio srce dok ga je popravio samo jednim pismom. Luda, emocionalna vožnja koju su nam priuštili Will i Lou ostat će nam u sjećanju kao i lekcija koju su nas naučili – kada se ljubav dogodi, jednostavno nema pravila.

Izvor: Giphy
 
Noah i Allie, Bilježnica 

Romatični film koji je ostavio naše suzne kanale potpuno presušenima. Mnogobrojni najdraži ljubavni citati proizašli su upravo iz ovog filma, ali ne obožavamo isključivo Bilježnicu nego i sve filmove Nicholasa Sparksa, autora knjige po kojoj je snimljen film. Allie i Noah će nam zauvijek ostati uzor u ljubavi dok neumorno sanjamo i nadamo se takvoj ljubavi koja nema kraja.

Izvor: Giphy
 
Rose i Jack, Titanik

Kada smo sastavljali listu omiljenih ljubavnih parova, odmah nam je bilo jasno kako njezin sastavni dio moraju biti Jack i Rose. Romansa koja je započela i završila u samo nekoliko dana ostala je gorjeti poput plamena unutar Rose te zapravo nikada nije završila.

Izvor: Giphy

Ennis i Jack, Planina Brokeback

Romantični film iznimno nabijen emocijama prikazuje dva muškarca koji se boje prihvatiti istinu i činjenicu da je njihova srodna duša istoga spola kao i oni. Tijekom godina uspiju naučiti živjeti s tim, no uz društvo koje ih ne prihvaća ni oni ne prihvaćaju sami sebe.

Vivian i Edward, Zgodna žena

Richard Gere i Julia Roberts u romantičnoj komediji glume biznismena i prostitutku koji se zaljubljuju i jedno drugome vraćaju vjeru u ljubav. Ma zar može bolje?

Izvor: Giphy

Forrest i Jenny, Forrest Gump

Radnja filma Forrest Gump ne vrti se isključivo oko njegove ljubavne veze s Jenny, ali njegov život to čini. Otkad je začuo njezin glas pa sve preko činjenice da je bila uz njega kada su ga zlostavljali i vrijeđali u školi te do njihova sina Forresta, Jenny je velika ljubav u životu Forresta Gumpa. Ljubav koja je iznimno čista i neokaljana stvorila je ovaj predivan film te, ako ga niste pogledali, savjetujemo vam da ga svakako stavite na popis i što prije pogledate.

Izvor: Giphy

Joe i Kathleen, Imaš poruku

Mladi Tom Hanks i Meg Ryan, iako bismo ovdje umjesto jednog specifičnog filma mogli staviti bilo koju romantičnu komediju s Meg Ryan. Glavni likovi su se upoznali preko interneta, a upravo ono je prikazano romantičnim i jako zabavnim s čim, smatramo, kako se današnji korisnici aplikacija za upoznavanje ne bi složili u potpunosti.

Han Solo i Princeza Leia, Ratovi zvijezda

Ne moramo ništa reći, samo ćemo staviti ovaj gif - odgovor Hana Sola na izjavu ljubavi Princeze Leie.

Izvor: Giphy

Felix i Ned, Normalno srce

Film je smješten u rane 80-e godine kada su se tek počeli pojavljivati HIV i AIDS. Mark Ruffalo uprizorio je aktivista koji pokušava podignuti svijest o spomenutim bolestima kada upoznaje mladog novinara koji je zaražen HIV-om. Ova romantična drama ostavlja nas sa srcem na dlanovima nakon što Ned odbija ostaviti Felixa te se brine za njega do posljednjeg trenutka njegova života.

Izvor: Giphy

Carol i Therese, Carol

Film o ljubavi između dvije žene koje su uprizorile Cate Blanchett i Rooney Mara. Između njih se stvorila ljubavna veza koja neće puknuti lagano, a cijela njihova prošlost, sadašnjost i budućnost sadržana je u ovom samo jednom dodiru.

Izvor: Giphy

Holly i Eric, Kad te ljubav pronađe

Dvoje ljudi spojeni nepredvidivim okolnostima pokazuju nam kako potpuno suprotne osobe mogu funkcionirati zajedno sve dok je ljubav ta sila koja ih povezuje i spaja iznova i iznova.

Gerry i Holly, P. S. Volim te

Nakon nenadane i neočekivane smrti, Gerry ostavlja tragove i poklone za svoju ženu kako bi lakše prebolila njegovu smrt. Tijekom filma zaljubljujemo se u Gerryja iznova proživljavajući trenutke u kojima su se on i Holly zaljubili s poukom koju dobijemo na samome kraju – iako će ga zauvijek voljeti, u redu je nastaviti dalje sa svojim životom te ta činjenica neće umanjiti njihovu ljubav.

Izvor: Giphy
 
Holly i Paul, Doručak kod Tiffanyja

Vrlo poznato ime – Holly Golightly koju je utjelovila Audrey Hepburn te proslavila malenu crnu haljinicu i s večernjom ružičastom haljinom postala filmska ikona. Tijekom cijeloga filma Holly bježi sama od sebe, a najpoznatija scena i najbitniji trenutak jest kada napokon prestane to činiti te se ona i Paul poljube na kiši.

Izvor: Giphy
 
Neovisno o tome jeste li zagriženi romantik ili cinik u pogledu romantičnih filmova, svejedno vam preporučujemo svaki od ovih navedenih na našoj listi. Radnja se ne vrti samo oko ljubavnog para, što ih čini primjerenima za vaš idući movie night.
FOTO: PIXABAY