LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Top 10 filmova

10 romantičnih filmova koje morate pogledati – od oskarovaca do indie filmova

Za sve fanove ljubića i one koji će to tek postati donosimo vam listu top 10 romansa koje možda niste pogledali, a trebali biste. Od oskarovaca do indie filmova, može se pronaći ponešto za svakoga.

Za sve fanove ljubića i one koji će to tek postati donosimo vam listu top 10 romansa koje možda niste pogledali, a trebali biste. Od oskarovaca do indie filmova, može se pronaći ponešto za svakoga.

Uvijek je dobro vrijeme za gledanje ljubića. Neki ih vole više, neki malo manje, no svi se ponekad volimo prepustiti svijetu mašte i zaploviti putem romanse. Ljubići s potpisom Nicolasa Sparksa glavno su štivo za ljubitelje ovog žanra, no ako ste u potrazi za dobrim ljubićem koji nije Notebook ili Dear John, na pravom ste mjestu.

Ruby Sparks

Ako vas zanima kako to izgleda kad lik iz knjige oživi, ovo je film za vas. Mlad i uspješan novelist našao se pred blokadom – na ljubavnom, ali i na karijernom putu. To ga je ponukalo da stvori lik Ruby Sparks, žene njegovih snova. Priča se zahukta kad na svom kauču zatekne ni manje ni niše nego upravo nju.
 

Skrivena ljubav (Call Me By Your Name)

Od estetike do same priče ovaj romantičan komad vapi nekim prošlim vremenima začinjenim zabranjenom ljubavi. Mjesto radnje magična je Italija u kojoj se glavni likovi Elio i Oliver zaljube, no i prožive kraj svoje kratke ali slatke romanse. Film je nagrađen Oskarom što ga definitivno čini vrijednim gledanja.
 

Vječni sjaj nepobjedivog uma (Eternal Sunshine Of The Spotless Mind)

Kad ljubav postane gorka, što ostaje? Tim pitanjem bave se Jim Carrey i Kate Winslet u Oskarom nagrađenim filmom čija se radnja događa na ivici stvarnosti i sna. Ovaj odljubljeno-zaljubljeni dvojac odluči se podvrgnuti eksperimentalnom procesu brisanja sjećanja kako bi zaboravili jedan na drugoga, no usred procesa Joel (Carrey) shvati kakva je to bila greška.
 

Prije svitanja (Before Sunrise)

Prvi od tri filma prati romansu naših protagonista – Amerikanca i Francuskinje. Par koji se upoznao na vlaku za Beč maksimalno će iskoristiti jedan dan koji imaju zajedno. U to kratko vrijeme međusobno dijele životne priče i stavove upravo zato što misle kako se više nikad neće sresti, no sudbina ima nešto drugo u planu.
 

Ponos i predrasude (Pride And Prejudice)

S adaptacijom Jane Austen ne može se pogriješiti. Konkretno, ovu adaptaciju obogatila su imena poput Keire Knightley i Matthewa Macfadyena koji utjelovljuju glavne likove ove romanse iz 18. stoljeća.
 

Podmornica (Submarine)

Neobičan petnaestogodišnjak Oliver Tate ima dvije misije: popraviti odnos svojih roditelja i osvojiti Jordanu. Ljubavni odnosi ovog specifičnog svijeta popraćeni su voiceoverom Oliverovih misli, dok je soundtrack za film radio Alex Truner iz Arctic Monkeysa.
 

Moulin Rouge

Romantičan mjuzikl koji prati mladog književnika koji se na prvi zaljubi u zanosnu kurtizanu Satine. Ovu romansu prati i tragedija kao što je smrtonosna bolest koju ima Satine, a i ljubomoran vojvoda koji se trudi prekrasnu plesačicu imati samo za sebe.
 

Planina Brokeback (Brokeback Mountain)

Tužna priča prati nesuđenu ljubav između dva kauboja koji su se upoznali radeći u planinama u Wyomingu 60-ih godina. Tijekom filma svjedočimo njihovim životima, slomljenim srcima, brakovima, rođenjima, ali ponajviše ljubavi između ljudi čija sudbina nije bila na njihovoj strani.


Suludo bogati Azijci (Crazy Rich Asians)

Što se dogodi kad cura iz New Yorka preleti pola svijeta kako bi upoznala roditelje svog dečka? Priča sa zanimljivim zaokretima i unutarnjim borbama naših protagonista koja nas vodi u tajnovite živote bogatih Azijata.

La La Land

Radnja ove romanse odvija se u američkom gradu snova Los Angelesu. Mia, konobarica koja želi postati glumica, i siromašan jazz pijanist Sebastian glavni su likovi ovog mjuzikla. Osim što započinju burnu romansu, nastoje ostvariti svoje karijerne ciljeve. Kad ih karijere krenu odvlačiti jednog od drugog, njihov odnos naći će se na kušnji.

FOTO: PIXABAY