LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljubav i zabava

10 odabranih romantičnih komedija

Od romantičnih komedija nekima se diže kosa na glavi, no za prave ljubitelje one predstavljaju zabavu i opuštanje. Klasici ljubavnog žanra poput Dnevnika Bridget Jones ili 50 prvih poljubaca svakom će uljepšati dosadno popodne, a na popisu se nalazi još zanimljivih ljubavnih poslastica.

Od romantičnih komedija nekima se diže kosa na glavi, no za prave ljubitelje one predstavljaju zabavu i opuštanje. Klasici ljubavnog žanra poput Dnevnika Bridget Jones ili 50 prvih poljubaca svakom će uljepšati dosadno popodne, a na popisu se nalazi još zanimljivih ljubavnih poslastica.

S dolaskom vrućih ljetnih dana, kupanja i zabave dolaze i dugi, dosadni dani. Kako bi vam barem malo olakšali to vrijeme, pripremili smo popis deset najboljih romantičnih komedija koje će savršeno popuniti monotone rupe uzavrele svakodnevice.

Ja u ljubav vjerujem (Notting Hill)

Neodoljiva ljubavna priča između Julie Roberts u ulozi poznate glumice i Hugha Granta u ulozi običnog vlasnika knjižare ono je što ovaj film čini toliko čarobnim. U radnji se isprepliću zabavne situacije i ljudske tople priče koje će rijetko koga ostaviti ravnodušnim.

Kako se riješiti frajera u 10 dana (How to Lose a Guy in 10 Days)

Ovo je komedija koja se uvijek može iznova gledati upravo zbog svoje jednostavnosti i humora začinjenih ljubavnom pričom. U središtu radnje jest novinarka koja za članak istražuje načine kako se riješiti dečka u deset dana, no na kraju ona bude ta koja se u njega zaljubi.

FOTO: Tumblr

Djevojke s Beverly Hillsa (Clueless)

Nastao na temelju romana Emma književnice Jane Austen, Clueless je zadobio kultno mjesto među tinejdžerskim filmovima. Ima sve potrebne elemente za pravu mladenačku komediju: popularnu bogatu djevojku u srednjoj školi i ljubavni zaplet zbog kojeg ona na kraju shvaća kako postoji više od materijalne strane života.

Zapravo ljubav (Love Actually)

Britanski kralj romantičnih komedija ponovno osvaja glavnom ulogom; ovog puta novog britanskog premijera koji se zaljubi u svoju asistenticu. Radnja je popraćena životnim pričama sporednih likova koje čine ovaj film kompletnim i dostojnim naše ljestvice.

Od klinke do komada (13 Going on 30)

Glavna junakinja filma, trinaestogodišnja Jenna, budi se kao tridesetogodišnjakinja koja ima predivan posao i potpuno sređen život. Jedino što joj nedostaje jest njen najbolji prijatelj iz djetinjstva Matt s kojim više nije u kontaktu. Kroz razvijanje radnje pratimo njihovo ponovno povezivanje koje se naposljetku pretvori u ljubav.

Dnevnik Bridget Jones (Bridget Jones's Diary)

Titula klasika romantičnih komedija pripada ovoj seriji filmova. Prate se usponi i padovi simpatične i nepretne protagonistice te njene ljubavne dileme između dva muškarca. U ulozi njezinih odabranika ponovno se pojavljuje Hugh Grant zajedno s jednako dobrim Colinom Firthom.

Moj najbolji prijatelj se ženi (My Best Friend's Wedding)

S Julijom Roberts u glavnoj ulozi, ovo predstavlja jednu od najboljih komedija devedesetih. Julianne i Michael, najbolji prijatelji, dogovore se da će se vjenčati ako do 28. godine oboje budu slobodni. No neposredno prije njenog rođendana Michael joj obznani vijest kako se ženi. Zabavan, a istovremeno realan, ovaj film zadovoljit će svako kinematsko nepce.

FOTO: Tumblr

Deset razloga zašto te mrzim (10 Things I Hate About You)

Još jedna tinejdžerska romantična komedija puna zavrzlama i ljubavnih komplikacija u kojoj je Heath Ledger odigrao svoju prvu holywoodsku ulogu. Film je adaptacija Shakespeareovog djela Ukroćena goropadnica.

Svi su ludi za Mary (There's Something About Mary)

Cameron Diaz uspješno pliva žanrom ljubavnih komedija, što je dokazala ulogom u ovom filmu. Njezin partner s maturalne zabave odlučuje nakon 13 godina ponovno stupiti s njom u kontakt. No na tom putu suoči se s jednom ne baš zahvalnom situacijom – spoznajom kako je on samo jedan od njenih mnogih udvarača.

50 prvih poljubaca (50 First Dates)

Klasična ljubavna komedija o zavodniku koji se ne može smiriti i ženi koja konačno uspije osvojiti njegovo srce. No ono što ovaj film čini drugačijim jesu problemi s kojima se glavni lik suočava. Kako bi osvojio svoju odabranicu, mora ju svaki dan iznova zavesti jer se ona svako jutro budi bez sjećanja na prethodni dan.

FOTO: TUMBLR