LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Brzo i lako

10 korisnih aplikacija za svako putovanje

Pronalaženje najpovoljnijeg smještaja, snalaženje u nepoznatom gradu, odabir dobrog restorana... Sve su to problemi koji se javljaju prilikom putovanja. No u spas priskaču različite aplikacije koje nude sve potrebne informacije i olakšavaju boravak u nepoznatoj zemlji.

Pronalaženje najpovoljnijeg smještaja, snalaženje u nepoznatom gradu, odabir dobrog restorana... Sve su to problemi koji se javljaju prilikom putovanja. No u spas priskaču različite aplikacije koje nude sve potrebne informacije i olakšavaju boravak u nepoznatoj zemlji.

Važan korak prije svakog putovanja, osim spremanja kofera, jest instaliranje korisnih aplikacija. Dobra priprema leži upravo u opremanju vlastitog mobitela. Te aplikacije mogu uvelike olakšati avanture u nepoznatim zemljama, a u nastavku su izdvojene neke od najpotrebnijih.

1. Yelp

Jedan od većih problema koji se javlja pri posjetu stranoj zemlji jest odabrati dobar restoran, kafić ili slično mjesto. Nasumični odabiri predstavljaju svojevrstan rizik. Zato je ova aplikacija vrlo korisna. Daje preporuke najboljih mjesta lokalnog stanovništva posjećene zemlje, a upravo su oni ti koji mogu dati najbolje smjernice.

2. PackPoint

Ova pametna aplikacija sprema putni kovčeg umjesto vas. Traži podatke vremenske prognoze za lokaciju i datum putovanja te je potrebno dati informacije poput aktivnosti koje su planirane za putovanje, kao što su plivanje, skijanje ili poslovne večere. Na temelju toga slaže popis stvari koje bi mogle biti potrebne, uz postojeći popis univerzalnih potrepština nužnih za svako putovanje.

FOTO: Screenshot

3. Airbnb

Aplikacija koja olakšava pronalazak smještaja u stranoj zemlji. Pokazuje najjeftiniji smještaj te omogućava lokalcima da ponude vlastite apartmane ili domove. Također nudi popis različitih događaja kojima se može prisustvovati za vrijeme boravka.

4. Splittr

Dijeljenje troškova prilikom grupnih putovanja može biti vrlo naporno. Nikome se ne da stalno pratiti tko je koliko i što platio pa često neki pojedinci izvuku deblji kraj. Rješenje i kraj ovom problemu nalazi se u aplikaciji Splittr. Ona omogućava unošenje troškova svakog člana grupe te izračunava tko je koliko potrošio. Također, moguće je unošenje podataka u različitim valutama što olakšava i ubrzava sam proces.

5. Ulmon city Map

Ova aplikacija nije u potpunosti besplatna, no itekako može biti korisna u stranoj zemlji. Snalaženje u nepoznatom gradu nemoguće je bez mapa, no ponekad Wi-Fi ili vlastiti internet predstavljaju problem. Zato ovu aplikaciju, kada jednom pristupite željenoj mapi i ruti, možete ponovno koristiti čak i bez interneta.

6. Circa

Ako je vaša destinacija udaljena nekoliko vremenskih zona, dobro je znati u koliko ćete sati stići na odredište. Također, korisno je pratiti i koliko je sati u vašoj zemlji kako bi se dobro organizirali pozivi obitelji i prijateljima. Automatski će izračunati vrijeme kada je najbolje nazvati kako bi obje strane bile zadovoljne.

7. Kayak

Korisna aplikacija koja pomaže pri pronalasku isplativih letova. Obuhvaća različite aviokompanije i odredišta te daje popis najjeftinijih karata. Osim letova, daje informacije o hotelima te prijevoznicima u određenoj zemlji.

FOTO: Screenshot

8. Citymapper

Javni prijevoz velikih gradova teško je savladati i vrlo se lako izgubiti. No nakon instaliranja ove aplikacije straha više ne treba biti. Osim što pokazuje sve rute javnog prijevoza i najbrže putove do željene destinacije, upozorava kojim prijevozom treba putovati te na kojoj stanici izaći.

9. Redzone

Prilikom posjete stranoj zemlji sigurnost je uvijek na prvom mjestu. Redzone aplikacija omogućava turistima sigurnije kretanje kroz nepoznate lokacije dajući informacije o manje sigurnim i opasnim dijelovima grada koje bi trebalo izbjegavati.

10. XE Currency

Financijski korisna aplikacija koja pokazuje vrijednosti svih valuta dostupna je za Android i IOS pametne uređaje. Također se neprestano obnavlja i u korak je s najnovijim tečajevima. Korisna stavka ove je aplikacije jest ta da ako spremite određenu konverziju valute, možete joj pristupiti čak i kada nemate interneta.

FOTO: PIXABAY