LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Preporuke Studentskog.hr

10 filmskih naslova bez kojih Noć vještica ne može proći

Pripremili smo listu filmova za sve ljubitelje jezivog, ali ne i zastrašujućeg. Ako radije birate Burtona umjesto Tarantina, ovdje ćete pronaći filmsku preporuku za sebe.

Pripremili smo listu filmova za sve ljubitelje jezivog, ali ne i zastrašujućeg. Ako radije birate Burtona umjesto Tarantina, ovdje ćete pronaći filmsku preporuku za sebe.

Halloween vikend nikako ne može proći bez dobrog jezivog filma ispunjenog sablasnim likovima. Udobno se smjestite u društvu vještica, vukodlaka, vampira i ostalih ustalih iz mrtvih samo za vaš užitak. Nikako ne možete pogriješiti ako odaberete film iz opusa Tima Burtona ili pak neki u čijoj je glavnoj ulozi Johnny Depp. No, kako bismo vam skratili potragu u bespućima interneta, pripremili smo listu Top 10 Halloween filmova pogodnu i za one koji nisu veliki ljubitelji horor-žanra.


Rocky Horror Picture Show (1975)

Što se dogodi kad tek zaručen mladi par potraži sklonište od nevremena u kući bizarnog ekscentrika Dr. Frank–n–Furtera? Za ulogu Dr. Franka borio se čak i Mick Jagger, a u Sjevernoj Africi zabranjeno je prikazivanje ovog filma. Ako su ove informacije privukle vašu pažnju, očekuje vas 98 minuta čiste zabave prilikom gledanja.


Bubimir (1988)

Pjesma Day – o, me said day – o, jednako prepoznatljiva kao i Bubimirovo prugasto odijelo, osnovne su značajke ove komedije. Glavni su likovi bračni par, ujedno i duhovi, koji su u procesu preuređenja kuće. Planove im poremeti doseljenje živuće obitelji u njihov dom te su prisiljeni prizvati Bubimira kako bi im pomogao istjerati pridošlice. Hoće li u tome uspjeti, provjerite sami.

 
Obitelj Addams (1991)

Još je to jedna dirljiva obiteljska priča nakon filma o Bubimiru, no ovoga puta glavnu radnju zauzima potraga za nestalim stricem kojeg utjelovi posinak pohlepnog odvjetnika obitelji Addams – a sve to u nadi kako će preko prijevare izvući bogatstvo iz obitelji. O ovoj veseloj družini postoji i televizijska serija iz 60-ih, no nama je draža ova novija verzija s glumačkim licima poput Christine Ricci.


Casper (1995)

Film koji također u glavnoj ulozi ima glumicu Christinu Ricci, no ovog puta u duetu s dobroćudnim duhom Casperom. Otac naše protagonistice Kat jest istjerivač duhova, točnije pomaže dušama prijeći na drugu stranu te u jednome od tih pothvata zajedno s kćeri upozna grupu duhova među kojima je i Casper.


Opasne čini (1995)

Četiri djevojke iz katoličke srednje škole – tri outsiderice i jedna nova djevojka u gradu – odluče se okušati u okultnom i misterioznom, što im oslobodi nevjerojatnu moć kontrole svijeta oko sebe. U filmu su se zamalo našla i tri vrlo poznata zvjezdana lica – Angelina Jolie, Alicia Silverstone i Scarlett Johansson. Sve tri glumice bile su na audiciji za film, no uloge nisu dobile.

Drakula (1992)

Miljenica filmova mračne tematike Winnona Ryder protagonistica je još jednog filma s naše liste, ovoga puta u društvu mladog Keanua Reevesa te u režiji Francisa Forda Coppole. Film se može pohvaliti s čak tri nagrade Oscar, i to za kostime, šminku i frizuru te montažu zvuka. Radnju vodi grof Drakula, koji se zaputio u Englesku željan osvete nad svojim odvjetnikom i tom stranom zemljom.


Sweeney Todd: Đavolji brijač Fleet Streeta (2007)

Kralj prerušavanja Johnny Depp utjelovio je Sweeneyja Todda, vrlo uspješnog brijača iz viktorijanskog Londona koji zbog obiteljske nesreće krene u krvavi pohod kako bi izravnao račune s onima koji su mu tijekom života nanijeli nepravdu. U toj namjeri pomaže mu, ni manje ni više, Mrs. Lovett koju je utjelovila filmska diva Helena Bonham Carter.


Sjene tame (2012)

Sjene tame je horor-komedija koja je nastala prema istoimenoj televizijskoj sapunici iz 60-ih. Verziju iz 2012. godine nastanila su velika hollywoodska imena poput Michelle Pfeiffer i Eve Green te neizostavnog Johnnyja Deppa. U filmu se pojavljuje čak i Alice Cooper, a radnja filma varira između 3 različite godine – 1760, 1778. i 1972.


Mrtva nevjesta (2005)

Animirani je ovo film koji prati ljubavnu priču nespretnog mladoženje i njegove slučajne mladenke. Priča je inspirirana ruskom bajkom koju je režiser Tim Burton čuo tijekom snimanja Predbožićne noćne more. Glasove je posudila Burtonova stalna ekipa među kojima je dakako – Johnny Depp.


Koralina i tajna ogledala (2009)

Kad Koralini dosadi frustrirajuća svakidašnjica, ona pronađe tajna vrata koja vode u bolji svijet. Isprva se paralelni život u koji je ušetala čini mnogo boljim od onog stvarnog, no to se ispostavi kao laž. Njezin glavni zadatak sada postaje spasiti sebe i svoju obitelj od zla koje im se sprema.

FOTO: PINTEREST