LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kulturni centar Osijek

Zaljubljenici u razna područja umjetnosti imaju priliku promovirati svoje novonastale radove

Kulturni centar Osijek objavio je poziv za kreativno sudjelovanje u stvaranju skulptura i ciklusa fotografija te snimanje autorske pjesme ili pisanje kratke priče. Možete se prijaviti i na sebi svojstven način i tako si osigurati mjesto na izložbi i u publikaciji.

Kulturni centar Osijek objavio je poziv za kreativno sudjelovanje u stvaranju skulptura i ciklusa fotografija te snimanje autorske pjesme ili pisanje kratke priče. Možete se prijaviti i na sebi svojstven način i tako si osigurati mjesto na izložbi i u publikaciji.

Kreativne aktivnosti u muzejima ili centrima kulture te obilasci kulturnih i društvenih događanja trenutačno su opcije na čekanju. Međutim, zahvaljujući streamingu kazališnih predstava, virtualnim šetnjama svjetskim muzejima, radijskim koncertima, knjižnicama i drugim online događanjima možemo uživati iz ugodne atmosfere i udobnosti svoga doma. 

Kulturni centar Osijek pridružuje se inicijativi promicanja kreativnosti i stvaranja te tako poziva svu zainteresiranu javnost na sudjelovanje jer će se od izabranih radova nastalih u izolaciji načiniti posebna velika izložba i publikacija. Također, neki će se radovi možda otkupiti i biti na ponos građanima umjetnicima u prostorima Kulturnoga centra. 

Jeste li se pitali kako možete brzo i jeftino napraviti neku skulpturu? KC predlaže tehniku kaširanja kojom ćete komadima papira natopljenima u ljepljivoj smjesi od vode i brašna na sebi svojstven način najlakše napraviti skulpturu. Rad možete podijeliti ili ostaviti kao novu figuru na vašoj polici. Možete i načiniti sliku tehnikom kolaža. Vaše remek-djelo može nastati uz nešto ljepila, tkanine, novina i boja. Teme su, naravno, slobodne, a ako nekoliko osoba bude sudjelovalo u stvaranju, ostat će vam jedna iznimno lijepa uspomena na ružno razdoblje izolacije.

Ispričajte neku priču ciklusom fotografija. Jedinstven pogled na vrijeme provedeno u karanteni zabilježite mobitelom ili fotoaparatom, igrajte se svjetlom i sjenom, rekvizitima, pronađite svoj kadar! KC Osijek najbolje će fotografije objediniti u publikaciji i izložiti na izložbi.FOTO: Pixabay
 

Ako volite pisati pjesme, ovo je vaša prilika. Kulturni vas centar poziva da napišete i uglazbite pjesmu, a najbolju će nagraditi studijskim snimanjem i snimanjem spota pri završetku pandemije. Pišite i kratke priče, crtice iz izolacije. Proširite svoje vidike i svjetonazore, zabilježite svoja zapažanja s balkona ili prozora, možda pak svoje želje o boljem sutra jer vas vaša mašta može dovesti do publikacije.

Možda vas ništa od navedenoga nije zagrijalo za sudjelovanje. Zašto se onda ne biste izrazili na svoj način? U obzir dolazi sve, od videa i instalacije do performansa ili nečega četvrtog. Iznenadite stručni tim i dokažite da je vašem radu mjesto na izložbi!

Poziv za kreativno sudjelovanje otvoren je svim amaterima i profesionalcima koje povezuje karantena, četiri zida u domu i dobra volja. Stvarajte zajednička iskustva i trenutke, budite jedno u vremenu kada je međusobna podrška najpotrebnija. Radovi će se prikupljati do kraja pandemije koronavirusa, a vi ih šaljete na elektroničku adresu info@kulturni-centar.hr.

FOTO: STUDENTSKI.HR / NIKOLINA VIDAKOVIĆ