LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mentalno zdravlje

Zadarsko studentsko savjetovalište otkriva savjete za motivaciju

Teško je fokusirati se na nešto za vrijeme koronavirusa, no Studentsko savjetovalište Sveučilišta u Zadru donosi nekoliko preporuka za motivaciju.

Teško je fokusirati se na nešto za vrijeme koronavirusa, no Studentsko savjetovalište Sveučilišta u Zadru donosi nekoliko preporuka za motivaciju.

Iz Studentskog savjetovališta Sveučilišta u Zadru pripremili su savjete i preporuke za motivaciju, a do koje možete radom na sebi.

Savjetovalište napominje da trebate biti svjesni što je uzrok promjena, da trebate posvetiti posebnu pažnju brizi za svoju fizičku dobrobit i zdravlje i to kroz, primjerice, kvalitetan san i raznoliku prehranu. Također, poželjna je fizička aktivnost kojom ćete potaknuti tijelo na otpuštanje nakupljene napetosti ili pokrenuti iz tromosti.

Trebate si dopustiti proživljavanje različitih emocija, obratiti pažnju na disanje, posvetiti se onome što vas veseli, pronaći način da pametno iskoristite smanjene kapacitete, metodom malih koraka. Korisno bi bilo imati realna očekivanja i prilagoditi ih procjeni dana na početku. 

Kako ne bi sve ostalo na savjetima i kako bi vas motivirali da primijenite nešto od spomenutoga u praksi te se osjećate bolji i motiviranije, donose i jedan zadatak. Naime, na papirić napišite sve što vas motivira i stavite to na neko posebno mjesto kojemu ćete se moći vratiti, a na papiriće trebate napisati i brige koje vas ometaju. Možete ih izraziti i na neki drugi način, ali bitno je da možete procijeniti imate li ih pod kontrolom. Ako nešto od toga nije pod vašom kontrolom, odvratite pažnju s toga i dajte si priliku da se fokusirate na realizaciju zacrtanih ciljeva koje možete ostvariti.

Ako vam je potrebna pomoć, možete im se javiti na e-mail savjetovaliste@unizd.hr
FOTO: PIXABAY