LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DOBAR IZBOR ZA ZELENE LJUBIMCE

Vodu u kojoj kuhate jaja nipošto ne bacajte u odvod, korisna je i puna nutrijenata

Vodu jednostavno ohladite i koristite se njome kako biste zalili biljke, no pritom pazite da je voda dovoljno ohlađena kako ne biste oštetili korijenje biljaka.

Vodu jednostavno ohladite i koristite se njome kako biste zalili biljke, no pritom pazite da je voda dovoljno ohlađena kako ne biste oštetili korijenje biljaka.

Kuhanje jaja uobičajena je praksa u mnogim kućanstvima diljem svijeta. Međutim, mnogi od nas zaboravljaju vrijednost vode u kojoj su se kuhala jaja, stoga se preporučuje da tu vodu ne bacamo u odvod. Preporuka je, jednostavno, koristiti se njome kao prirodno gnojivo za svoje biljke, a razlog tomu je što ta voda ostaje bogata hranjivim tvarima, posebice kalcijem koji je važan nutrijent za razvoj vaših biljaka.

O uspješnom studiranju i razvoju karijere na 20. izdanju Festivala studiranja i studentskog života


Ljuske jajeta sadrže velike količine kalcija, oko 380 mg po gramu, a dio ovog kalcija ispire se u vodu tijekom kuhanja jaja. Kalcij je važan nutrijent za biljke jer jača ćelijske zidove, aktivira enzime i povećava otpornost biljaka na bolesti, a iako nedostatak kalcija u prirodi nije uobičajen, može se pojaviti u zemlji koja je kisela, što je pojava upravo u hortikulturi.

Obilježite Međunarodni dan studenata uz zajedničke aktivnosti i savjetovanje u Zadru


Naime, simptomi nedostatka kalcija mogu biti izgorjeli vrhovi listova, žutilo lišća i usporen rast biljaka, a upravo voda poput ove može pomoći da biljci date potrebno prirodno gnojivo koje će to spriječiti.

Danas je Međunarodni dan studenata, evo 5 savjeta za uspješniji studentski život


Vodu jednostavno ohladite i koristite se njome kako biste zalili biljke, no pritom pazite da je voda dovoljno ohlađena kako ne biste oštetili korijenje biljaka.
FOTO: UNSPLASH