LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Početak studentskog života

Vodič za brucoše: Postupak useljenja u studentski dom

Ako ste se zapitali kako izgleda postupak nakon objave rezultata natječaja za smještaj u studentski dom, donosimo vam par korisnih savjeta koji će vam zasigurno pomoći da izbjegnete sve nepotrebne probleme.

Ako ste se zapitali kako izgleda postupak nakon objave rezultata natječaja za smještaj u studentski dom, donosimo vam par korisnih savjeta koji će vam zasigurno pomoći da izbjegnete sve nepotrebne probleme.

Nakon što su jedva dočekali rezultate natječaja za smještaj u studentske domove, brucoši ili njihove malo starije kolege koje će ove akademske godine prvi put živjeti u studentskom domu zasigurno su se zapitali koji je postupak useljenja. Kako bismo vam omogućili da izbjegnete sve potencijalne probleme, zbunjene situacije ili stres, u nastavku članka donosimo vam opis cijelog postupka.

Iza objave rezultata najvažnije je online preko stranice SC-a rezervirati svoje mjesto u sobi. Ako znate koja će vam osoba biti cimer, važno je da pokušavate rezervirati istu sobu prije nego što vam netko drugi u nju uleti. Također, ovdje je važno napomenuti da sustav ponekad, odnosno gotovo uvijek zna zakazati zbog velike navale pa se pripremite na to da ćete neko vrijeme provesti sjedeći ispred laptopa u pokušajima rezervacije. Isto tako, nije nužno sobu rezervirati. Ako to ne učinite, kad se dođete useliti, u upravi doma dat će vam jednu od slobodnih soba.

Foto: Pixabay

Nakon što uspijete rezervirati svoje mjesto ili sobu, trebate pripaziti na datum do kojeg se morate useliti da vam se rezervacija ne bi poništila. Više o rokovima nalazi se na poveznici, a o samom useljenju u nastavku. 

  • Nakon što dođete u studentski dom, potrebno je prvo potražiti blagajnu na kojoj ćete platiti stanarinu za rujan.
  • Sljedeći je korak odlazak u skladište u kojem preuzimate ključeve sobe, domsku posteljinu (ako ju želite) te dajete na uvid potvrdu o obavljenom liječničkom pregledu. Brucoši liječnički pregled obavljaju kod nadležnog školskog liječnika srednje škole koju su završili, a svi ostali studenti to moraju učiniti kod propisanog studentskog liječnika. Također, studenti viših godina mogu se privremeno useliti i s potvrdom liječnika opće prakse.
  • U skladištu ćete dobiti papir s popisom inventara sobe gdje je važno naznačiti fali li što u njoj i u kakvom je stanju. Popis naravno popunjavate nakon što dođete u sobu te ga predajte spremačici koju možete naći u prizemlju paviljona. Važno je napomenuti da zaista trebate biti ozbiljni prilikom pregledavanja inventara jer tako sprječavate da prilikom iseljavanja plaćate štetu koju niste učinili.

Nadamo se da će vam naši jednostavni savjeti uistinu olakšati postupak useljenja u studentski dom te da ćete uživati u nadolazećem studentskom životu.

FOTO: PIXABAY