LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarni kviz

VIDEO: Ovako djeca sa sindromom Down zahvaljuju Studenskom zboru EFRI-ja za donacije

Za udrugu Rijeka 21 Studentski zbor EFRI-ja sa svojim je kvizašima prikupio 2280 kuna te napominje da se donacije i dalje primaju. Video kojim im djeca sa sindromom Down zahvaljuju oduševljava.

Za udrugu Rijeka 21 Studentski zbor EFRI-ja sa svojim je kvizašima prikupio 2280 kuna te napominje da se donacije i dalje primaju. Video kojim im djeca sa sindromom Down zahvaljuju oduševljava.

Studentski zbor Ekonomskog fakulteta u Rijeci 23. prosinca 2020. organizirao je humanitarni online kviz pod geslom Doniraj i zaigraj!, s ciljem prikupljanja donacija za udrugu Rijeka 21 koja djeluje na području Primorsko-goranske županije te okuplja osobe s Down sindromom, njihove roditelje, volontere i druge zainteresirane za raznolike aktivnosti koje provode. Tom je prigodom prikupljeno 2.280,00 kuna, što je, naveli su organizatori, nadmašilo sva njihova očekivanja.

Opisali su nam i kako je protekao sam kviz:

– Timovi Zimske radosti, Pahuljice i NPL uspjeli su se popeti do samog vrha, osvojivši prva tri mjesta. Također, nakon svakog kruga pitanja, kvizaši su imali posebne zadatke u kojima je najbolji tim odnio nagradu. Prvi zadatak bio je osmisliti božićnu čestitku koja treba sadržavati riječi fritula i grlice/golubice, dok su u drugom zadatku timovi trebali pogađati prikupljeni iznos donacije. U trećem zadatku bilo je potrebno odgovoriti na pitanje: Dan osoba s Down sindromom obilježava se 21.3. Zašto baš taj datum? Tim Slovenac debitant bio je najbliži prikupljenom iznosu. Tim NKOTB najbrže je odgovorio na pitanje trećeg zadatka, dok je tim Adventski električni buzdovani s okusom cimeta osmislio najkreativniju božićnu čestitku: Mijesim brašno glatko i dodam malo jabuke smireno i polako, u savršenoj frituli da uživamo mi, da ti Božić bude što sretniji, i dok bor stoji ukrašen, recept je usavršen, i da nas gledaju golubice dve, dok jedemo s cimetom fritule uz naše najdraže!

Zahvalili su ovom prilikom sponzorima koji su pobjednicima osigurali nagrade, a svima su poželjeli svako dobro u 2021. uz želju da ulože trud i vrijeme za pomaganje najpotrebitijima. Pritom su napomenuli da je udruzi Rijeka 21 moguće donirati bilo kada i to na IBAN: HR6924020061100435365.

– Malena dobročinstva veoma su velika za one koji ih dobivaju u pravi čas. – poručili su.

Njima su djeca zahvalila dirljivim videom koji možete pogledati u nastavku.

FOTO: PIXABAY