LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Razgovor s Kristijanom Jalšićem

VIDEO: Brucoš komunikologije snimio kratak film koji šokira gledatelje – „Love never fails”

Da ništa nemamo ako nemamo ljubavi, uspijeva pokazati brucoš Kristijan Jalšić. Film koji će vas šokirati nije se proslavio na natječaju za kratke filmove, ali definitivno ne smije proći ispod radara javnosti.

Da ništa nemamo ako nemamo ljubavi, uspijeva pokazati brucoš Kristijan Jalšić. Film koji će vas šokirati nije se proslavio na natječaju za kratke filmove, ali definitivno ne smije proći ispod radara javnosti.

Kristijan Jalšić, brucoš komunikologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, izolaciju je iskoristio za režiranje i snimanje kratkog filma uz koji je nemoguće ostati ravnodušan. Uratkom Love never fails uspio je u svojemu naumu – šokirati gledatelje.  

Premda u filmu izostaje bilo kakav dijalog i čuje se tek pjesma u pozadini, ovaj student uspijeva njime odaslati vrlo važnu poruku da sve odlazi, sve prolazi te da na kraju, ako nemaš ljubavi, ništa nemaš

– Naslov filma govori sam za sebe i to je glavna misao oko koje se on vrti. Love never fails. Sve odlazi, sve prolazi, ali na kraju, ako nemaš ljubavi, ništa nemaš. – kaže nam. 

Kristijan Jalšić dolazi iz Volodera, mjesta u blizini Popovače. S kreativnim stvaralaštvom počinje još kao dijete – s 10 godina počeo se baviti fotografijom. Sudjelovao sam na državnom natjecanju iz fotografije i do sada osvojio nekoliko nagrada, a redovno ih objavljuje na svojem Instagram profilu @kikonjaaa.

Kasnije je krenuo i sa snimanjem:

– Imam nekoliko filmića, spotova i reklama, ali ništa nije profesionalno, već za vlastiti gušt. Jedan je filmić sudjelovao na Reviji hrvatskog školskog filmskog stvaralaštva 2018, jedna reklama osvojila je 3. mjesto na natječaju HAK-a te je emitirana na HRT-u jedno vrijeme, ali ovaj filmić mi je nešto najemotivnije što sam ikada snimio. 

Uz fakultetske obveze uspijeva pronaći vrijeme i za svoje druge gušte koji dokazuju njegovu svestranost: 

– U slobodno vrijeme bavim se i sviranjem klavira, vodim crkveni zbor djece i mladih, izbacujem covere s prijateljicom, pišem i vlastite pjesme i organiziram događaje.

Filmić Love never fails, priča nam, nastao je za vrijeme karantene u sklopu natječaja u kojem su se trebali slati kratki filmovi upravo nastali za vrijeme koronavirusa i karantene u kojoj se nalazi gotovo cijeli svijet. Na natječaj se prijavilo više od 1000 uradaka iz cijelog svijeta, ali njegov nažalost nije ušao u uži krug. Međutim, on i sam vjeruje u njegovu vrijednost, pa će ga svakako već negdje prijaviti. 

– Jedna osoba rekla mi je: Ono što ostaje jest osjećaj koji si razvio s filmom stvarajući ga. A to nijedan žiri ne može oduzeti, niti se može na isti način povezati s djelom kao sam autor. 

Budući da ima snažnu emotivnu komponentu, zanimalo nas je je li film utemeljen na njegovu stvarnu životu ili životu nekog iz njegova bliskog okruženja, ali kaže nam da se radi isključivo o produktu mašte

– Prvotno sam imao skroz drugačiji scenarij po kojem bih napravio film, ali je uključivao i više ljudi i bio je zahtjevniji, pa sam odlučio odjednom napraviti nešto skroz jednostavno, s jednim glumcem, bez kompliciranja, a moćnom porukom. 

Ulovite i sami tu moćnu poruku u videu u nastavku:

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE