LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival u Zadru

Vatra s novim hitom stiže na "Taste and Travel"

– Sa zadarskom publikom nikad nismo trebali prevoditelja. – rekao je ususret koncertu pjevač Ivan Dečak.

– Sa zadarskom publikom nikad nismo trebali prevoditelja. – rekao je ususret koncertu pjevač Ivan Dečak.

Grupa Vatra prvi će put na ovogodišnjem Taste and Travel festivalu u Zadru uživo izvesti novi hit Sekvoje. Bit će ovo jedna od novih pjesama s novog albuma koje će Zadrani imati prilike prvi čuti uživo. Koncert će se na rivi održati u subotu, 26. kolovoza od 20 sati u sklopu Craft Beer Festivala. Virovitički rock bend ove godine slavi 18 godina rada na glazbenoj sceni, a njegovi članovi ističu kako je upravo Zadar bio jedan od prvih gradova u kojem su nastupali kao mlad i neafirmiran bend. 

– Zadar je jedan od rijetkih gradova u kojem bih mogao živjeti. Grad ima prekrasnu arhitekturu, klimu i povezanost. Ljude koje poznajem osobno mogu reći da odgovaraju mom senzibilitetu. Između ostalog fotografkinja Mare Milin, rođena Zadranka, već je niz godina zadužena za naše službene fotografije i neke videospotove. Sa zadarskom publikom nikad nismo trebali prevoditelja. Ulaz na koncert je besplatan pa se nadam se ćete se našem pozivu odazvati, kao i uvijek do sada, u velikom broju. – rekao je ususret koncertu pjevač Ivan Dečak.

Vatra je dobitnik brojnih nagrada i priznanja za svoje stvaralaštvo. Njezin hit Tango 2015. godine nagrađen je Porinom za pjesmu godine Bend je osnovan 1999. godine, a otad  mladi glazbenici nižu uspjeh za uspjehom. Šira popularnost ove grupe započela je spotom za pjesmu Privremeno nedostupan koju je emitirao britanski MTV. Peti po redu album Sputnik označio je svojevrsnu glazbenu prekretnicu te pokupio brojne pohvale glazbenih kritičara i publike. Fender korporacija Vatru je 2009. proglasila najboljim rock bendom godine, a tu su i još brojna hvalevrijedna priznanja poput Porina za singl Tremolo i album VT.  

Taste and Travel Festival održava se od 24. do 30. kolovoza pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a generalni partner festivala je HEP. Tijekom festivalskog tjedna posjetitelji će uživati u Craft Beer Festivalu, koji ove godine nudi više od 50 vrsti craft piva, od kojih su mnoge noviteti na tržištu. U sklopu manifestacije održat će se i konferencija E@t: Food in the digital age te već tradicionalni Sajam proizvoda hrvatskog sela koji okuplja OPG izlagače iz cijele Hrvatske. Festival su pomogli Falkensteiner Resort Punta Skala, Ilirija d.d., Jamnica te Hrvatska gospodarska komora. Podršku su dali Grad Zadar i Turistička zajednica Grada, Jägermeister i hostel Forum.  

Više informacija potražite na poveznici.

FOTO: SELECT PR