LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Raznolike boje zvukova

Uskoro se održava besplatni online koncert studenata osječke Akademije

– Moći ćete čuti raznolike boje zvukova od tambure do orgulja te glazbu raznih stilova i različitih izvođačkih sastava. – poručuju organizatori.

– Moći ćete čuti raznolike boje zvukova od tambure do orgulja te glazbu raznih stilova i različitih izvođačkih sastava. – poručuju organizatori.

U ponedjeljak, 21. lipnja 2021, povodom Svjetskog dana glazbe održava se online koncert studenata Akademije za umjetnost i kulturu, Odsjeka za instrumentalne studije u Osijeku točno u 21:06 na YouTube kanalu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.
 
Organizatori ističu da je ovaj koncert poseban jer, osim što se izvode autorske i već priznate skladbe, studenti Akademije ti su koji su organizirali i realizirali koncert uz pomoć mentora dr. sc. Igora Mavrina i umjetničke suradnice Marine Hojsak.
– Moći ćete čuti raznolike boje zvukova od tambure do orgulja te glazbu raznih stilova i različitih izvođačkih sastava.
Smatraju i kako im u ovim neizvjesnim vremenima glazba može i treba biti lijek pa su slijedili načela muzikoterapije. Koncert počinje melankoličnijim skladbama te vas vodi prema onima veselijeg ugođaja i bržeg ritma.
– Vjerujemo da bi ovakav redoslijed skladbi mogao doprijeti do osjećaja naših slušatelja. Na početku se zvukovno stapa s teškim i prigušenim raspoloženjem u kojem smo se svi našli te nas polagano vodi iz takvog raspoloženja prema vedrijemu, ulijevajući nadu u ljepše i bolje sutra. – navode studenti.
Koncert je besplatan, ali tko želi može platiti, a osim toga možete doprinijeti i tako da dijelite poveznicu. Detaljnije informacije dostupne su ovdje.
FOTO: PIXABAY