LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljeto u Zagrebu

Uskoro počinje ulični festival Cest is d'Best – održat će se koncerti, radionice i drugo

Od 19. do 23. kolovoza u Zagrebu se održava međunarodni ulični festival Cest is d'Best.

Od 19. do 23. kolovoza u Zagrebu se održava međunarodni ulični festival Cest is d'Best.

Međunarodni ulični festival Cest is d'Best ove će godine početi 19. kolovoza i trajat će pet dana i to do ponoći 23. kolovoza, a u svom 24. izdanju posjetiteljima će ponuditi više stotina sati programa brojnih glazbenih, scenskih i likovnih umjetnika, prenosi Hina.
 
Cest is d'Best najstariji je i najveći ulični festival u Hrvatskoj koji se u Zagrebu neprekidno održava od 1997, a ove će godine glavne festivalske pozornice biti na Zrinjevcu te Trgu Europe i Cvjetnom trgu, a građani će nastupe cirkuskih, likovnih i glazbenih umjetnika također moći doživjeti u Bogovićevoj, Gajevoj, Praškoj i Tkalčićevoj ulici. 

Ove je godine Indija zemlja partner, pa će predstavljanje dijela indijske kulture biti prezentirano na samom početku Cest is d'Besta u srijedu, 19. kolovoza, prilikom festivalske povorke. Iste večeri, festival će otvoriti glazbenik Stjepan Jimmy Stanić na Zrinjevcu koji će večerima biti rezerviran za plesnjake i nastupe. Za one najmlađe održavat će se likovne, eko i edukativne radionice, dok će svi posjetitelji naučiti žonglirati, hodati po žici i slično. Za djecu će biti organizirane kazališne, lutkarske i cirkuske predstave, a svim posjetiteljima bit će dostupni sportski rekviziti za rekreaciju i zabavu na travi.

Na Trgu Europe bit će smještena pozornica na kojoj će nastupati Bosak & The Second Hand Band u četvrtak, Mangroove u petak, Ljetno kino u subotu te elektronski duo Cura & Dečko u nedjelju i svi će koncerti počinjati u 21 sat. Cvjetni trg u poslijepodnevnim će satima posjetiteljima ponuditi nekoliko sati svirke u režiji uličnih svirača na tzv. tepih pozornici, dok su večernji sati rezervirani za nastupe cirkuskih umjetnika. Ove će godine festival ugostiti desetak stranih i stotinjak domaćih glazbenih, likovnih i scenskih umjetnika. 

I ove će godine biti održana PluTrka – utrka pasa i vlasnika, Utrka smetlara u trokolicama, Pastelizacija i nekoliko drugih zabavnih akcija. Organizatori naglašavaju da, iako će biti manji broj ugostiteljskih kućica, odabir hrane bit će zanimljiv, s naglaskom na zdravoj hrani. 
FOTO: PIXABAY