LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival u Sisku

Uskoro kreće kvalitetna kino zabava

U četvrtak, 3. rujna, filmskom glazbom i izložbom „965 minuta djevojke” započinje Star Film Fest. Donosimo pregled programa do 5. rujna.

U četvrtak, 3. rujna, filmskom glazbom i izložbom „965 minuta djevojke” započinje Star Film Fest. Donosimo pregled programa do 5. rujna.

Ljeto ispratite uz najbolje filmove, radionice, izložbu i glazbena događanja na Star Film Festu. Sedmo izdanje održat će se od 3. do 5. rujna. Ono nudi kvalitetnu kino zabavu pod zvjezdanim nebom za posjetitelje u Sisku, a ni online publika neće biti zakinuta.  

Festival započinje, dakle, u četvrtak, 3. rujna, u 19 sati filmskom glazbom i izložbom 965 minuta djevojke. Svečano otvorenje zakazano je za 20 sati, a uslijedit će projekcije prošlogodišnjih pobjednika na lokaciji vanjskog prostora Kazališta 21 i online – na službenoj stranici

Petak, 4. rujna, donosi natjecateljske projekcije od 9 sati ujutro i Acoustic jam session u online izdanju u 15 sati, zatim radionicu snimanja u online izdanju u 11 sati uz paralelno održavanje u vanjskom prostoru Kazališta 21 te projekciju nagrađivanog Ostojićevog filma F20 za posjetitelje u Sisku u 20:15. Zabava će vrhunac doseći u subotu, 5. rujna, kada će se online publici predstaviti natjecateljske projekcije s početkom u 9 sati ujutro i Acoustic jam session u 17 sati. Planirano je paralelno izdanje radionice montaže u 14:30 i radionice Kako na nebu tako i na Star Film Festu u 18 sati na lokaciji vanjskog prostora Kazališta 21 i online. Za sisačku publiku tu je i Zagrebački ekvinocij redatelja Svebora Mihaela Jelića s početkom projekcije u 20:15, a proglašenje pobjednika planirano je u 21:45 ispred Kazališta 21 i online. Uslijedit će projekcije pobjednika u 22 sata i opušteno zatvaranje festivala uz DJ Olivera za goste na lokaciji i one koji su Star Film Fest pratili online od 23:30.

Uistinu sadržajan program ne ostavlja prostora za nedoumicu – Star Film Fest je događaj koji se ne propušta. Objedinit će umjetnost u formi filma, ilustracije i glazbe uz mogućnost otkrivanja novih vještina kroz radionice. Natjecateljski program također je raznovrstan – od čak 816 pristiglih filmova odabrana su 54 najbolja, a do Siska su doputovali iz čak 67 zemalja svijeta.

Osim natjecateljskog programa, ovogodišnje izdanje zainteresiranoj publici u Sisku nudi kvalitetne komercijalne filmove domaćih autora. Ne čudite se ako uočite poznato lice na kino platnu jer u filmu Zagrebački ekvinocij glumi Siščanin Patrik Gregurec. Poznato i drago lice vidjet ćete i pogledate li F20 jer ovaj nagrađivani film u glavnoj ulozi ima Filipa Mayera, rado viđanog gosta Star Film Festa.

Cilj je organizatora ujediniti publiku pred ekranima i publiku pred platnom. Tradicija gledanje filma na otvorenom, u gradu Sisku koji baštini filmsku kulturu kroz festival već 7. godinu za redom, ostaje postojana. Novitet koji su organizatori Star Film Festa hrabro implementirali jest praćenje festivala online, pa se ove godine tako brišu fizičke i prostorne granice, a film zahvaljujući entuzijazmu članova dolazi do svih koji ga vole i žele.

Novi vizualni identitet, novo izdanje web-stranice i paralelan način održavanja u Sisku i online zaista su hvale vrijedni pomaci. Tako manifestacija i ove godine dokazuje da joj je mjesto uistinu među zvijezdama. Trud organizatora, članova Kino Kluba Sisak i brojnih volontera zasigurno će se nagraditi odazivom publike koja cijeni film i uživa u druženju.

FOTO: STAR FILM FEST