LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Močvarna aura

Uskoro besplatne radionice kuhanja, vrtlarenja, cirkuskih disciplina i kviz

U nedjelju, 21. lipnja, u Močvari se sprema bogat besplatan sadržaj: radionica kuhanja lokalne sezonske kuhinje, radionica kompostiranja i vrtlarenja, radionica cirkuskih disciplina, kviz o ljetu i ljetnim aktivnostima.

U nedjelju, 21. lipnja, u Močvari se sprema bogat besplatan sadržaj: radionica kuhanja lokalne sezonske kuhinje, radionica kompostiranja i vrtlarenja, radionica cirkuskih disciplina, kviz o ljetu i ljetnim aktivnostima.

Klub Močvara organizira novo izdanje Močvarne aure koje će se održati u sklopu programa pod nazivom Močvarni dnevni boravak. Održat će se ove nedjelje, 21. lipnja, s početkom u 13 sati.

Prva je na programu radionica kuhanja.

– Ljeto je razdoblje tijekom kojega nam je teško vrijeme provoditi unutar vruće kuhinje. Stoga će program u 13 sati započeti radionicom kuhanja na kojoj će polaznici naučiti pripremiti brzinska jela prikladna za nošenje na posao ili u školu – polpete i ćevape od žitarica i povrća te hladne salate i umake. Radionicu će voditi Ana Stuparić iz udruge Avokado. – ističu organizatori.

Potom slijedi radionica vrtlarenja i kompostiranja.

– Nakon pripremljenih jela program se nastavlja u 15 sati radionicom vrtlarenja i kompostiranja u stanu koju će voditi Mariana Vidmar iz Centra za zaštitu životinja i prirode Key. Radionica će ukazati važnost odvajanja otpada, naučiti polaznike kako uzgajati biljke unutar kućnih uvjeta te pokazati kako prenamijeniti štetan plastični otpad u nešto kućanstvu korisno. – navode.

Zatim je na rasporedu radionica cirkuskih disciplina, a što očekuje posjetitelje – također objašnjavaju iz Močvare:

– Osim kuhanja, kućnog uzgajanja biljaka i odgovornog ophođenja prema otpadu, u 16 sati polaznici će se moći priključiti i radionici cirkuskih disciplina. Cirkuski izvedbeni kolektiv Tricycle Trauma vodit će nove i stare avanturiste kroz stručno osposobljavanje za zračni napad na ljetne avanture.

Ističu i kako to nije sve: 

– Uz navedene radionice, priprema se i kviz o ljetu i ljetnim aktivnostima koji će započeti u 17 sati, a čiji će pobjednik osvojiti nagradu. Tijekom cijeloga programa mlađe će se generacije moći zabavljati u dječjem kutku uz brojne kreativne aktivnosti te manju radionicu izrade pojilica od plastičnog otpada. Vođeno mišlju da je nečiji otpad tuđe blago, na događaju će biti postavljen i kutak razmjene gdje će posjetitelji moći ostaviti stvari koje im više ne trebaju i koje žele pokloniti, a također besplatno uzeti stvari koje su im potrebne, a koje se već nalaze u kutku razmjene.

Valja napomenuti i da je sav sadržaj besplatan, ali je zbog ograničenog broja sudionika potrebno prethodno se prijaviti za sudjelovanje. Prijave se vrše javljanjem na e-mail adresu udruga.avokado@gmail.com. Dodatne informacije nalaze se na službenom Facebook događaju.

FOTO: PIXABAY