LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Močvarni laboratorij

Uskoro besplatna radionica kazališne kritike

– Radionicom se želi postići svladavanje strukture kazališne kritike i upoznavanje s osnovama analize i stilistike. – ističu iz Močvare.

– Radionicom se želi postići svladavanje strukture kazališne kritike i upoznavanje s osnovama analize i stilistike. – ističu iz Močvare.

U okviru novog izdanja Močvarnog laboratorija u klubu Močvara od 3. do 8. lipnja održat će se radionica kazališne kritike. Vodit će je Anđela Vidović, članica Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa. 

U četvrtak, 3. lipnja, planirana je od 18:00 do 20:00, u subotu, 5. lipnja, od 11:30 do 19:00, a u utorak, 8. lipnja, od 17:30 do 19:00. Sudionike posljednjeg dana očekuje grupni posjet izvedbi A sad ja! cirkus Cabaret u 19:00. 

– Ovoj trodnevnoj radionici cilj je obuhvatiti cirkuske i druge izvedbene forme, a sudjelovanje je u potpunosti besplatno. Sudionici će se upoznati sa specifičnom tradicijom kazališne kritike u Hrvatskoj i inozemstvu te će se putem nekolicine vježbi naučiti osnovama analitičkog mišljenja i pisanja o kazalištu. – ističu organizatori.

Navode da je strukturirana u četiri tematske okosnice koje doticanjem svih bitnih kazališnih elemenata čitavo vrijeme podižu svijest o ulozi i mjestu kazališnog kritičara unutar kazališne zajednice.

– Radionicom se želi postići svladavanje strukture kazališne kritike i upoznavanje s osnovama analize i stilistike. – dodaju iz Močvare.

Ističu kako je važno da sudionici dobro poznaju engleski jezik. Prijave za sudjelovanje zaprimaju se na e-adresi ivana.pedljo@mochvara.hr – potrebno je dostaviti sljedeće podatke: ime, prezime, dob, zanimanje te odgovor na pitanje Što je za vas kazalište?
FOTO: PIXABAY