LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prehrana splitskih studenata

Upoznajte sve studentske menze u Splitu

U Splitu postoji šest restorana Studentskoga centra te nekoliko objekata jednostavne usluge i prehrane. Donosimo njihovo radno vrijeme i ponudu.

U Splitu postoji šest restorana Studentskoga centra te nekoliko objekata jednostavne usluge i prehrane. Donosimo njihovo radno vrijeme i ponudu.

Studenti u Splitu jeftinije se mogu hraniti u šest restorana Studentskoga centra, ali i u objektima jednostavne prehrane i usluga. Tako se brze menze mogu pronaći na skoro svim fakultetima, a najnovija je menza otvorena u sklopu Studentskog doma dr. Franjo Tuđman. 

Studenti Ekonomskog i Medicinskog fakulteta, Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije (FGAG), Prirodoslovno-matematičkog (PMF), Filozofskog, FESB-a i Pravnog fakulteta ručak ili večeru mogu jesti u restoranima svojih fakulteta. Tako Ekonomski fakultet ima i brzu i sporu menzu, s tim da spora radi od 12 do 19:30 sati, a brza od 7:30 do 20 sati.

Na Medicinskom fakultetu restoran Kantun C radi od 7:30 do 15 sati, a to je menza koja ima menije, jela po izboru te pojedinačna i jednostavna jela. Na FGAG-u se ručak poslužuje od 12 do 15 sati, dok je večera od 18 do 21 sat. Menza FESB-a radi od 7:30 do 19:30, dok se ručak poslužuje od 12 do 15 sati. 

FOTO: Studentski centar u Splitu

Pravni i Filozofski fakultet te PMF imaju objekte jednostavne prehrane u kojima se poslužuju jednostavna jela i razni prehrambeni proizvodi (burek, jogurt, sendviči, peciva, sokovi...) i sve tri menze rade od 8 do 16 sati. Takva menza na FGAG-u radi od 7:30 do 21 sat. 

Osim ovih menzi, ove je godine obnovljen i otvoren restoran Indeks u samom centru grada. Radno je vrijeme tog restorana od 7:30 do 21. Također, uz sve ove menze, postoji i jedna na drugom kraju grada, u sklopu hostela Spinut. Spora menza radi za ručak od 12 do 15 sati, a večera se poslužuje od 18 do 21 sat. Postoji i objekt jednostavnih usluga koji radi od 7:30 do 21 sat. Najomiljenija je menza splitskih studenata menza Stop koja radi od 7 do 19 sati, a studentima je privlačna jer se u poslijepodnevnim satima poslužuje pizza

FOTO: Studentski Centar u Splitu

Najnovija menza u Splitu, Restoran Kampus, otvorena je ove akademske godine u sklopu Studentskog doma dr. Franjo Tuđman. Restoran ima više od 400 sjedećih mjesta te se tako smanjuju redovi u menzama na kampusu. 

U sklopu objekata jednostavne prehrane nalaze se i kafići koji nude kavu, čajeve i ostale osvježavajuće napitke. Gužve su u menzama najčešće u vrijeme ručka, a u svakoj se čeka najviše 15 do 20 minuta. Sve ostale informacije o tome što je na meniju u menzi ili o tome koja menza radi vikendom možete pronaći na mrežnim stranicama Studentskog Centra u Splitu.

FOTO: SCST