LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kulinarska radionica

Upoznajte hrvatsku gastronomiju uz studente pobjednike natjecanja „Cooking experience“

U petak, 30. travnja, održava se kulinarska radionica na kojoj će studenti Hotelijerstva i gastronomije pripremiti svoja jela i predstaviti hrvatsku gastronomiju, dok će vas studenti Mediteranske poljoprivrede upoznati s vinima.

U petak, 30. travnja, održava se kulinarska radionica na kojoj će studenti Hotelijerstva i gastronomije pripremiti svoja jela i predstaviti hrvatsku gastronomiju, dok će vas studenti Mediteranske poljoprivrede upoznati s vinima.

Studenti Hotelijerstva i gastronomije i studenti Mediteranske poljoprivrede sa Sveučilišta u Splitu upozat će vas s domaćom gastronomijom na radionici Taste Croatia – Okusi Hrvatsku. Održat će se u petak, 30. travnja od 11 sati u restoranu Adriatic, a prenosit će se i preko Zooma.

Riječ je o studentima koji su zahvaljujući svojim jelima – desertu Rožata, predjelu Hobotnica i glavnom jelu Polpete od plodova mora osvojili prva tri mjesta na natjecanju alijanse SEA-EU Cooking Experience

Izradi vlastitu bilježnicu na besplatnoj radionici uvezivanja knjiga



Na spomenutom natjecanju, kako je priopćilo Sveučilište, prvo mjesto pripalo je skupini studenta koji su nastupali pod imenom Morske vile (Antonia Štrljić, Nina Matijašević, Mateja Dugandžić, Emi Čurković i Patricija Vidaković). Drugoplasirani bili su studenti okupljeni pod nazivom Gavuni (Antonio Markić, Marin Jelić, Marin Josipović, Boris Vuković, Polikarp Damjanović, Teo Mravičić i Ante Buljan), dok su treći bili studenti koji su nastupili pod imenom Srdelice (Josip Štambuk, Anđela Brbić, Dina Đurović, Lara Ivanišević i Lana Jukić Peladić).

Nagrađuju se najbolji uspjesi splitskih studenata, prijaviti se mogu i bivši studenti


Svoje će vještine ponovno pokazati i to uz mentorstvo prof. dr. sc. Vedrana Poljaka, nastavnika studija Hotelijerstvo i gastronomija Sveučilišta u Splitu. Osim onih koji se prijave preko poveznice, pratit će ih i kolege i profesori sa sveučilišta SEA-EU alijanse u Cadizu, Gdanjsku, Brestu, Kieli i Malti. Uz studente Hotelijerstva i gastronomije koji će kuhati, tu će biti i studenti Mediteranske poljoprivrede koji će vas uputiti u to koje vino ide najbolje s kojim jelom.

Poveznica za događaj na Zoomu dostupna je ovdje.
FOTO: UNSPLASH