LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poziv mladima

U tijeku prijave za ekspedicijski petodnevni program Ljetne pustolovine

U tijeku su prijave mladih u dobi između 13 i 25 godina za sudjelovanje na Outward Bound programima koji će se održati ovog ljeta u Lici, a koji se temelje na metodi iskustvenog učenja u prirodi.

U tijeku su prijave mladih u dobi između 13 i 25 godina za sudjelovanje na Outward Bound programima koji će se održati ovog ljeta u Lici, a koji se temelje na metodi iskustvenog učenja u prirodi.

Outward Bound Hrvatska, organizacija koja se bavi iskustvenim učenjem u prirodi, s udrugom Status M organizira petodnevne Ljetne pustolovine u svojem Edukacijskom centru u Velikom Žitniku u Lici. Riječ je o ekspedicijskom programu koji će se provesti u trima grupama, formiranima prema dobi sudionika, u razdoblju od 24. do 28. srpnja

 

U tijeku su prijave za sudjelovanje, a prijaviti se možete ispunjavanjem online prijavnice. Prijaviti se mogu mladi u dobi između 13 i 25 godina s područja cijele Hrvatske.

Valja naglasiti da su programe sufinanciraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Outward Bound programi, navode iz organizacije, temelje se na metodi iskustvenog učenja u prirodi, koje polaznika smješta izvan udobnosti svakodnevice i suočava ga s novim, nepoznatim situacijama u prirodnom okruženju.

– Kod polaznika potičemo razvoj samopouzdanja i samostalnosti, empatije i timskog rada, odgovornosti, otpornosti i komunikacijskih vještina. – pojašnjavaju. 

Tvrde i da Ljetna pustolovina pruža vještine ključne za uspješno odrastanje:

– Ljetna pustolovina predstavlja intenzivno iskustvo i stvara pozitivan stav prema rješavanju problema i suočavanju s izazovnim situacijama. Sve su to vještine ključne za uspješno odrastanje i suočavanje s izazovima svakodnevice te je stoga cilj programa da mladi stečene vještine i stavove prenesu i primjenjuju u svakodnevnom životu.

FOTO: OUTWARD BOUND CROATIA