LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Riječki klupski festival

U sklopu Impulsea koncert Packmessa GP i party na tri lokacije; među DJ-ima i jedna studentica

U sklopu Impulse festivala 14. studenog Packess GP nastupa u Peek and Pokeu, SZCH u Tunelu, Minolta u Životu te Pero Despero u Nemu.

U sklopu Impulse festivala 14. studenog Packess GP nastupa u Peek and Pokeu, SZCH u Tunelu, Minolta u Životu te Pero Despero u Nemu.

Ove će se jeseni, točnije 14. studenog 2020, u sklopu 7. izdanja Impulse Festivala u Rijeci održati Packmessa GP i Trigon partyl. 

Packmess GP otvorit će nastup u 20 sati u Peek and Pokeu, a ulaz je slobodan. 

– Miodrag Gladović – Mijo a.k.a. Jomi Ajjomi (ex Analena, Lunar, Drotweiler, Lightune.G) u solo projektu kombinira svoje post hardcore i noise rock gitarističke korijene sa svemogućim algoritmima otvorene digitalne audio platforme. Zvuk koji stvara i dalje izlazi iz gitare, ali ovaj put izmanipuliran i savijen kroz tri osi njegova dva joysticka. Packmess izvodi audiovizualni performans kroz improvizaciju koja je bazirana na minimalističkim gitarskim dronskim strukturama uz dodatak eksplozivne muzičke ekspresije ostvarene preko joysticka koje koristi kao muzički instrument. Packmess za svoju izvedbu koristi open source platforme Pure Data i Processing. – ističu organizatori.

Navode i razloge iz kojih je postao jedno od najprominentnijih imena suvremene scene: 

– Miodrag Gladović diplomirani je inženjer elektrotehnike, glazbenik i multimedijalni umjetnik. Već je godinama izuzetno aktivan na suvremenoj umjetničkoj sceni, bilo kao član umjetničkog dvojca Lightune.G s Bojanom Gagićem, bilo samostalno, a svojim radom, inženjerskim znanjem i izuzetnom kreativnošću kontinuirano doprinosi inovativnosti projekata u kojima sudjeluje. Kombinacija punk pristupa i DIY etike, dva desetljeća dugo glazbeničko iskustvo u stilski različitim bendovima i projektima, inkorporiranje i korištenje novih tehnologija u umjetničkom radu, senzibilitet za suvremenu glazbu i umjetnost – sve su to razlozi zbog kojih je postao jedno od najprominentnijih imena suvremene scene, ponajprije eksperimentalne i improvizatorske glazbene, ali i drugih inovativnih suvremenih umjetničkih praksi.

Foto: Impulse Festival / PR foto


Nakon koncerta na tri lokacije i uz tri DJ-a kreće Trigon party. Starta u Nemo pubu u 21 sat, nastavlja se u Tunelu u 22 te u Životu u ponoć. Samo se u Životu naplaćuje ulaz, i to svega 20 kuna.

Organizatori otkrivaju više o SZCH-u koji nastupa u Tunelu:

– 1/3 low income $quada, producent, Dj i organizator. Osim rada na vlastitom izdavaštvu, SCHZ se može pohvaliti i radom s diskografima poput Infinite Pleasure, House Crime, Departures i LLL. Njegova izdanja mogu se naći na domaćem Raw Paper Recordsu, kao i dvije kazete na američkom Always Human Tapes. Nastupao je po brojnim regionalnim klubovima i festivalima kao što su Stiropor, ZEZ, Velvet, R/Verse.

Minolta koja stiže u Život studentica je dizajna i vizualnih komunikacija rođena u Puli. 

– Svoje dosadašnje dnevne i klupske setove predstavlja u egzotičnom karakteru kroz glazbena putovanja Karibima, Balearima, Afrikom, Jugoslavijom i disco/house ritmovima 80-ih i 90-ih. Dosad je imala priliku stajati iza pulta u zagrebačkom Pločniku i Botaničaru, riječkom Životu i Crkvi, pulskom Kotaču i Galeriji Cvajner i u Kasarni u Fažani. – dodaju iz organizacije. 

U Nemu gostuje Pero Despero. Organizatori navode:

– Svijetao stan, male režije (25 m2, suteren).

7. izdanje Impulse Festivala, podjsećamo, održava se od 13. do 19. studenog 2020. Riječ je o riječkom klupskom festivalu koji spaja gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe. Događanja koja se odvijaju tijekom festivala kroz različite medije tematiziraju glazbu, koja je okosnica i poveznica priče, u duhu čega je i njegov slogan – glazba je svugdje. Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba.

FOTO: IMPULSE FESTIVAL / PR FOTO