LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koncerti u Zagrebu i Ljubljani

U nastavku turneje Plavom orkestru pridružuje se The Last Location

– Rasprodane dvorane i vrhunska produkcija divna su stvar, ali nisu dovoljne. Emocije i mali svijet Plavog orkestra koji čuvamo jedini su garant za dobar koncert. – rekao je Saša Lošić prije koncerata.

– Rasprodane dvorane i vrhunska produkcija divna su stvar, ali nisu dovoljne. Emocije i mali svijet Plavog orkestra koji čuvamo jedini su garant za dobar koncert. – rekao je Saša Lošić prije koncerata.

Najveća koncertna atrakcija u regiji – Plavi orkestar – s turnejom Everblue koja je trijumfalno počela kod Vječne Vatre u Sarajevu, nastavila se na beogradskom ušću i Zürichu i sve ih rasprodala, nastavlja u istom tempu i s najavljenim koncertima. Ovog se četvrtka jedan održao u Ljubljani, a novi je zakazan za zagrebački Dom sportova 17. veljače.

Plavi orkestar za audiovizualni je ugođaj na ovim koncertima angažirao poznatu produkcijsku kompaniju Skymusic corporation koja je do sada surađivala s brojnim festivalima i svjetskim izvođačima poput Enriquea Iglesiasa, Santane, Robbiea Williamsa, Rihanne, Festivala Exit. Atmosfera koja prati turneju Everblue podsjeća na osamdesete kada je za grupom vladala nesvakidašnja euforija.

– Mi smo bili i ostali garažni bend ma u kako velikim dvoranama svirali. Zato volimo biti blizu jedan drugoga na „stageu". Rasprodane dvorane i vrhunska produkcija divna su stvar, ali nisu dovoljne. Emocije i mali svijet Plavog orkestra koji čuvamo jedini su garant za dobar koncert. A to zavisi samo od nas četvorice. – rekao je Saša Lošić prije koncerata.

Što je još istaknuo, pročitajte u nedavnom intervjuu

Publika Plavog orkestra uživat će i u najprestižnijem zvučnom sistemu na svijetu, revolucionarnom ozvučenju ANYA poznatog američkog proizvođača EAW (Eastern Acoustic Works). Ovo ozvučenje premijerno sluša publika u Ljubljani i Zagrebu.

Kao predgrupa Plavcima nastupit će bend The Last Location. Aktivno svira od 2008. godine, a široj se javnosti predstavlja sudjelovanjem na regionalnom TV showu Rat bendova (2009). godine 2010. objavljuje prvi EP koji producira Carmen Rizzo (Los Angeles), producent s Grammy nominacijom poznat po radu s Alanis Morissette i Sealom, kojim bend pokazuje svoje autorsko umijeće.

Narednih godina bend aktivno svira live na regionalnim i europskim turnejama potvrđujući se kao vodeći bend nove generacije Balkana. Dijelio je pozornicu i s najvećim regionalnim imenima poput Dine Merlina, Bijelog dugmeta i Divljih jagoda. Ima objavljena 4 EP-a (2010, 2012, 2014 i 2016). Zvuk benda možemo definirati kao power pop stvoren simbiozom energije live rock sastava i modernih aranžmana s karakterističnim melodijskim linijama, jasnim vokalima i jednostavnim ritmovima. Sve tekstove i muziku na albumu potpisuju članovi benda. U srpnju 2016. The Last Location objavljuje Callin' My Name snimljen i produciran u Parizu s francuskim producentom Dinom Siriusiom. Kao najavni singl novog albuma Callin' My Name donosi osvježenje na regionalnu glazbenu scenu potvrđujući ustrajnost benda u namjeri da producira kvalitetnu muziku najviših standarda, a kako to zvuči poslušajte na poveznici.

FOTO: ALJOŠA REBOLJ / DALLAS RECORDS