LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tri desetljeća karijere

Trijumfalni koncert Nene Belana u rasprodanom Domu sportova

Neno Belan ove je subote obilježio tri desetljeća svoje karijere. Održao je koncert za pamćenje u rasprodanom Domu sportova.

Neno Belan ove je subote obilježio tri desetljeća svoje karijere. Održao je koncert za pamćenje u rasprodanom Domu sportova.

U subotu je Neno Belan na svom obljetničkom koncertu Ljubav i moda – 30 godina apsolutno oduševio sve prisutne u rasprodanoj Maloj dvorani Doma sportova, te dokazao zašto je jedan od najcjenjenijih i najuspješnijih hrvatskih kantautora. Oduševljena ga je publika čak dvaput vraćala na bis i tako je sveukupno odsvirao pravi spektakl od tri i pol sata glazbe koja je svima prisutnima crtala osmijeh na lice.

Ovo je bio koncert kojim je Belan obilježavao 30 godina profesionalne karijere, 30 godina od objavljivanja prve ploče Đavola Ljubav i moda, te 30 godina od koncerta u legendarnom Kulušiću koji je je značio prekretnicu u životu ovog splitskog glazbenika s riječkom adresom. Uopće nije čudila raznolikost publike na koncertu jer Belanova glazba u kojoj središnje mjesto zauzima ljubav dotiče apsolutno svakoga, pa je tako i publika u dvorani Neni i njegovim pratećim glazbenicima cijelu večer uzvraćala pozitivnim emocijama.

Prvi dio koncerta, u kojem su Neno i njegovi Fiumensi, bubnjar Leo Rumora, basista Olja Dešić i klavijaturista Vedran Križan, uz saksafonista Jakšu Kriletića odsvirali prvu ploču Đavola, bio je svojevrsni hommage šezdesetima, razdoblju koje je itekako imalo velik utjecaj na njegovo glazbeno stvaralaštvo.

Videoprojekcije umjetnika Ivana Faktora u kojima su se izmjenjivali kadrovi prvog koncerta Đavola u Kulušiću, njihovi stari videospotovi, plesnjaci i ikone tog vremena samo su pojačale vizualni identitet koji je bend imao na pozornici dok su svirali na originalnim instrumentima koji su korišteni na snimanju ploče Ljubav i moda u posebnim retro odijelima. Publiku su na samom početku rasplesali hitovi Đavola poput Pričaj mi o ljubavi, Nebo vraća osmijehe, Dok tebe ljubim i Điri, điri. Mario Petreković držao je voditeljsku palicu i zabavljao publiku dok se bend presvlačio između činova.

U središnjem dijelu koncerta Belan je predvodio Mediteranski orkestar gdje se uz njega i sjajne Fiumense u jednom trenutku na pozornici našlo ukupno više od dvadeset ljudi. Tako su u akustičnim verzijama odsvirani brojni hitovi: Ulicama grada, Ponoćna zvona, Dotakni me usnama, Rijeka snova, Dolazi ljubav...

Treći dio koncerta donio je nekoliko vrhunaca. Prvi od njih bila je izvedba aktualnog singla Tvoj glas, gdje je kao gošća nastupila Maja Posavec. Dječji ansambl izveo je pjesmu iz mjuzikla Matilda za koji je Belan napisao glazbu, kao animator pojavio se i glumac iz predstave, kostimirani Damir Lončar. Rock galama i Kucaj opet rasplesali su i najstarije u publici i pripremili ih za novi vrhunac kada se na pozornicu popela Zorica Kondža i uz Nenu moćno otpjevala hit Do posljednjeg daha.

Šibenska klapa More dovela je nakratko ljeto u hladnu zagrebačku noć, a apsolutni vrhunac večeri bio je duet Josipe Lisac i Nene Belana u impresivnoj izvedbi pjesme Vino noći koja će se zasigurno pamtiti, baš poput tog legendarnog prvog koncerta Đavola u Kulušiću. Veliko finale uz a capella Bambinu i epsku Dugo toplo ljeto bilo je sjajan završetak koncertnog spektakla koji je redateljski potpisala Nina Kleflin i večeri u kojoj je Neno Belan trijumfalno obilježio tri desetljeća svoje uspješne glazbene karijere. Nakon svega, Neno Belan zadovoljno je izjavio kako se neki snovi zaista ostvaruju. Zasluženo, ovo je bio koncert za pamćenje.

FOTO: FACEBOOK