LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Astrologija

Tko će proći, a tko pasti godinu? Donosimo studentski horoskop za akademsku godinu 2021/2022.

Strijelci će imati financijskih poteškoća, a bikovi će upoznati ljubav svog života.

Strijelci će imati financijskih poteškoća, a bikovi će upoznati ljubav svog života.

I uz sav mukotrpan trud (hm?), šarene markere i suze prolivene nad skriptom skriptine skripte, za uspjeh na fakultetu potrebno je i ponešto sreće. Ona pak ovisi o položaju nebeskih tijela i svemirskim silama na koje ni studenti astrofizike nemaju naročit utjecaj – kad te starci pitaju zašto daješ samo dva ispita od deset na zimskom roku, pokaži im ovo i objasni da ti je Merkur retrogradan. Za posljedice redakcija Studentskog.hr ne odgovara, ni mi nismo toliko vidoviti.

Hoćeš li upoznati ljubav svog života u redu do referade? Hoće li zadnja šnicla iz menze pripasti upravo tebi? Saznaj u nastavku, u jedinom autentičnom Studentskom horoskopu™ za akademsku godinu 2021/2022.!

OVAN (21. 3. – 20. 4.)
Zvijezde povezane s tajništvom bit će vam naklonjene te ćete svu papirologiju oko upisa rješavati u tren oka. Oni u područjima bliskim matematici mogli bi imati poteškoća oko rješavanja integrala, uz česte izljeve bijesa i izjave u tonu proklet bio dan kad sam ovo upisao/upisala. Unatoč tome, ispite ćete dati u roku, uz opće odobravanje okoline.

BIK (20. 4. – 21. 5.)
Vaša promišljenost i strpljivost pokazat će se presudnima u borbi s ispitnim rokovima. Neptun će vam biti naklonjen te ćete bez većih nervoza preživjeti i trosatna predavanja tijekom kojih vaši kolege već traže prozor za skakanje. U redu za referadu, dok budete donosili jedan papir koji vam fali, moguć je fatalan susret s osobom vaših snova.

BLIZANCI (22. 5. – 21. 6.)
Snalazit ćete se na kolokvijima i rokovima kako znate i umijete, uz novopronađeni entuzijazam i tek pokoju misao da odustanete od fakulteta i uzgajate paprike u bakinu vrtu. Pomoći ćete svojoj grupi dilanjem skripti, na čemu će se pojedinci obogatiti, napustiti faks i odseliti se na Bahame. Oni velikodušniji, koji uvijek prvo gledaju kako pomoći drugome, a tek onda sebi, nastavit će studirati, redovito dolaziti na predavanja i pomagati starijim profesorima s uključivanjem projektora. 

RAK (22. 6. – 23. 7.)
Jupiter vam je naklonjen te ćete bez problema izabrati kvalitetne izborne kolegije, na kojima možete podići prosjek i ne raditi apsolutno ništa. Kolega s kojim radite seminarski rad mogao bi vam ići na živce, zato pažljivo birajte kako biste izbjegli svađe i postali fakultetski meme u stilu predsjednika i premijera.

LAV (24. 7. – 22. 8.)
Mogući su sukobi sa strogim profesorima, koji će završiti višom ocjenom ili vašom suspenzijom  pažljivo birajte svoje bitke. Planeti će vam biti dobro posloženi točno iznad omiljene menze te ćete tako uvijek dobiti najveću šniclu (čak i kad je gužva), a tete u menzi će vas oslovljavati s dušo.

DJEVICA (23. 8. – 22. 9.)
Čeka vas kaotična godina, puna izlazaka, tuluma i neobičnih susreta. Ono što studirate ili upisujete za vas će postati sporedno te ćete uletjeti u potpunu dekadenciju. Moguće je povremeno žaljenje kad se probudite dezorijentirani uz isparavanje vina iz tetrapaka i sličnih egzotičnih destilata, ali godina će vam svakako biti nezaboravna.

VAGA (23. 9. – 23. 10.)
Zbog retrogradnog Merkura moguće su manje trzavice s tetama iz referade zbog čega su pod ispitnim pritiskom moguće teške riječi, pa i poneki fizički obračun u vidu međusobnog gađanja dokumentacijom. Ipak, svoje ćete obaveze rješavati uredno i marljivo (unatoč tome što se vraćate na faks uživo, pa nešto morate i raditi), stoga će vam godina biti vrlo uspješna.

ŠKORPION (24. 10. – 22. 11.)
Oni u vezama bit će stabilno, ali treba posvetiti pažnju voljenoj osobi. Partner/partnerica razumjet će vaše muke s gradivom i ostaviti vas da učite u miru, samo nemojte pretjerati jer se više neće ni vratiti, pa ćete početi slušati Tonyja Cetinskog i Mišu Kovača. Nemojte si to dozvoliti, nađite balans. Oni koji su single vjerojatno su u tom stanju zato što već slušaju Tonyja Cetinskog, pa bi bilo dobro da prestanete ako ikad želite naći nekoga. Ili položiti ispit. Ili napraviti išta sa svojim životom. 

STRIJELAC (22. 11. – 21. 12.)
Vaše nerazumno trošenje novca na izlaske i dostave moglo bi vas dovesti do ruba gladi, kada ćete roditeljima objašnjavati da su knjige bile preskupe i da vam je stvarno potrebno još 500 kuna kako biste mogli kupiti dodatne materijale za polaganje ispita (koji može i ne mora postojati). Ostanite dobri s prijateljima čiji roditelji rade u državnim firmama.

JARAC (22. 12. – 20. 1.)
Brucoši će biti oduševljeni novom okolinom i rado pomagati Juri iz Babine Grede da se snađe u labirintu ulica, ljudi, kopiraonica i kafana. Ako ste vi Juro iz Babine Grede, također možete računati na svesrdnu pomoć novih kolega. Oni već asimilirani na višim godinama uljuljat će se u lažnu sigurnost koju pruža grad i jedva izvući ispite ili završiti na parcijali.

VODENJAK (21. 1. – 19. 2.)
Negativno poravnanje Merkura i Venere dovest će do susreta s osobom koja vas ne želi pustiti na miru, još od divlje pijanke ovog ljeta. Govorit ćete kako uistinu morate učiti akademsko pisanje baš prvi tjedan početka semestra, dok ćete uživati u novim razuzdanim provodima u klubovima (ili kućnim partyjima). Zbog vaših laži uzrokovanih izbjegavanjem konfliktnih situacija sustići će vas karma, pa ćete završiti na komisijskom roku iz akademskog pisanja. 

RIBE (20. 2. – 20. 3.)
Oni u znaku ribe doći će do zaključka kako je diploma danas samo komad papira te da im je isplativije baviti se poduzetništvom. Nakon što poduzetničkim pothvatima dođu do druge stepenice MLM piramide, okrenut će se isplativijim aktivnostima, kao što je upis ekonomsko-marketinškog menadžmenta digitalno-poduzetničke ekonomije. 
FOTO: PIXABAY