LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski život

Tipovi studenata koje susrećemo na predavanjima

Iako je neupitno da je svaki pojedinac individua za sebe, svaki student će se složiti da postoje određene kategorije studenata na predavanjima.

Iako je neupitno da je svaki pojedinac individua za sebe, svaki student će se složiti da postoje određene kategorije studenata na predavanjima.

Studentski dani jedni su od onih koje ćemo pamtiti cijeli život. Dobra zabava, nova poznanstva i razni studentski poslovi za super džeparac samo su neke od super stvari koje studentski život nudi. Osim što upoznamo nove ljude od kojih nam neki postanu pravi prijatelji, također steknemo i određene tipove studenata kad počnu predavanja. Iako je neupitno da je svaki pojedinac individua za sebe, svaki student će se složiti da postoje određene kategorije studenata na predavanjima.

Prvi na listi je onaj koji sve zna. Bilo da je riječ o gradivu, ispitnim rokovima ili o nekoj nebitnoj informaciji, uvijek postoji ona osoba koja ima odgovor na sve i koja je o svemu informirana. Od događaja koje organizira fakultet pa do informacija poput koji je frizer najbolji. 

Suprotno hodajućoj Wikipediji susrećemo tip studenta koji ne zna ništa. Iako je prošlo već par mjeseci od kako su počela predavanja, on i dalje ne zna u koliko sati i u kojoj učionici se održava predavanje unatoč tome što svaki dan iznova pita isto. Termini kolokvija ili ispita su mu opća nepoznanica jer naravno ne zna svoju lozinku za studomat. 


Izvor: Giphy

Za vrijeme predavanja na kojem je u malu učionicu u koju stane jedva dvadeset ljudi nagurano vas pedeset, slučajno sjedneš kraj onog koji uvijek zaudara i širi neugodne mirise. Zanimljiva stvar oko takvih osoba jest da se upravo one poslije predavanja žale kako je netko smrdio kao da se nije otuširao tjedan dana. Svi su svjesni njenih neugodnih mirisa osim te osobe. Šlag na torti je vremenska prognoza koja napravi atmosferu u učionici da se osjećate kao pilići u sauni. 

Sljedeći tip je onaj koji uvijek spava i ne mari o tome hoće li ga netko primijetiti. Bezobzira da li je predavanje rano ujutro, popodne ili navečer uvijek ima onaj jedan koji svaki put spava. Takvi tip studenta ne mari hoće li ga profesor primijetiti i ne bira između prvog i zadnjeg reda. Svako mjesto je idealno za spavanje. Sličan njemu je onaj koji također uvijek spava, ali se barem potrudi da to učini nevidljivim i da ga nitko ne primijeti.

Tip studenta koji se nikad ne skida s mobitela, čak ni u vrijeme predavanja- poznato? Ne odvaja se od njega i baš kao onaj tip koji uvijek spava-ne trudi se to sakriti. Idealna osoba koju možeš pitati da ti posudi punjač kad je hitno, jer naravno, to je vjerojatno jedina stvar koju ponese za sobom na faks osim novčanika. 
  

Foto: Wikipedia

Predavanje je počelo, a on se pojavi nakon pola sata ili tek zadnjih pola sata. Svima dobro poznat tip studenta koji uvijek kasni. Takvi se vrlo često prvi zamjere profesorima jer time iskazuju nepoštovanje njihovog vremena.

Približavanjem ispita/kolokvija/usmenog pojavljuje se još nekoliko stereotipa. Od paničara koji ne znaju od kud početi, žicaroša skripti za učenje jer ne mogu pronaći sami, do onih koji ništa nisu učili, a dobe peticu. Također ima onih koji stvarno nisu učili, ali imaju sreće u svemu.

Još jedan od stereotipa je onaj koji nikad niti ne dođe na predavanje već za vrijeme predavanja ispija kave u najbližem kafiću. Takvi vrlo često istovremeno spadaju u kategoriju onih koji uvijek mole kolegu da ih potpiše, pa čak i kad se nekoliko puta pojave na predavanju jer je profesor već navikao na rukopis od kolege.


Foto: Giphy

Spori pojedinci kojima i deset minuta nije dovoljno da prepišu jedan slajd još su jedna od poznatijih kategorija. Kada progovore to je najčešće: Profesore, možete li molim Vas vratiti slajd?

Svima nama su poznate one osobe koje donesu bilježnicu i pribor samo prvi dan. Nakon kratkog vremena ni sami više ne znaju di je ta ista bilježnica završila, a u njoj jedino što se nalazilo je mail profesora.

Jeste li se pronašli u nekoj od skupina?
 

FOTO: PIXABAY