LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Radionice stand-up komedije

Svojom podrškom Marina Orsag povećava broj komičara i komičarki

Direktorica i producentica Studija Smijeha pruža priliku svima koji imaju smisla za humor da se kreativno razvijaju te da postanu dijelom hratske stand-up scene.

Direktorica i producentica Studija Smijeha pruža priliku svima koji imaju smisla za humor da se kreativno razvijaju te da postanu dijelom hratske stand-up scene.

Naša najpoznatija i najiskusnija komičarka, koja se može pohvaliti sa 12 godina rada, 11 godina mentorstva i preko 2000 nastupa, ponovno okuplja mlade i talentirane ljude kojima će pomoći svojim iskustvom da zakorače na domaću stand-up scenu. Stand-up komedija kao performans doprinosi razvoju mentaliteta i svijesti kod publike i izvođača, a kao nastupačka forma mladima omogućava da se kreativno razvijaju u više smjerova: autorskom, režiserskom te izvođačkom. Vizija je radionica tehničko-savjetodavnom podrškom povećati broj stand-up komičara i komičarki Hrvatske.

Put prema stand-up karijeri Marine Orsag počeo je pred kraj 2004. godine kada je njezina najbolja prijateljica vidjela plakat za glumačke stand-up comedy radionice koje je vodila Slavica Knežević. Nazvala ju je i rekla joj da neće više razgovarati s njom ako ne ode na njih. Naravno, otišla je i njezin prvi javni nastup bio je u prepunom brodu Papillon na Savi 29. travnja 2005. Nakon toga uslijedili su brojni nastupi po Hrvatskoj i šire.

U klubu Purgeraj pokreće Večeri otvorenog mikrofona ponedjeljkom pod nazivom I hate Mondays open mic night koje su aktualne i danas. Na njih se može prijaviti bilo tko i publika bira pobjednika. Te su večeri uz Marinino mentorstvo oformile tijekom godina dvanaestak profesionalnih stand-up izvođača koji redovno nastupaju.

Marina Orsag trenutno je direktorica i producentica jedinog stand-up kluba u Hrvatskoj – Studija Smijeha, gdje gotovo svakodnevno nastupa u redovnom programu, tematskim večerima, ali i autorskim solo nastupima One woman show, Da, to sam rekla i Metar i pol visine, sat i pol smijeha. Kreativno je osmislila sve tematske showove Studija – Sextra Large, 7 smrtnih grijeha, The Men Show, Žižancija i mnoge druge.

Njezine će se nove radionice sastojati od teorijskog i praktičnog dijela te vođenja kroz tekstove i nastupe. Održat će se u nedjelju, 16. srpnja od 14 do 18 sati i 23. srpnja u istom terminu. Prijave se zaprimaju na e-mail adresu info@studiosmijeha.hr ili na broj 095 5103 129.

FOTO: STUDIO SMIJEHA