LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pronalazite li se?

Sve čari studentskog života u drugom gradu

Premda jako voliš slobodu koju si stekao odlaskom na studij u drugi grad, jedva čekaš posjetiti svoj dom. Od sada više ne moraš čekati blagdane kako bi to učinio.

Premda jako voliš slobodu koju si stekao odlaskom na studij u drugi grad, jedva čekaš posjetiti svoj dom. Od sada više ne moraš čekati blagdane kako bi to učinio.

Nakon završetka srednje škole cijelo si ljeto odbrojavao dane do te daleke jeseni. Odlazak na fakultet značio je početak tvog novog života kao odgovorne i samostalne mlade osobe. A onda si došao u nepoznat, velik grad. Potpuno drugačiji od sredine iz koje dolaziš. I to te oduševilo! Istina, prvih nekoliko dana povlačio si za rukav prolaznike kako bi shvatio gdje se nalaziš, no to je samo dio čari (i adrenalina) kojih je tvom malom rodnom mjestu nedostajalo. Menza? Najbolji izum ikad! Možeš se najesti za 10 kuna, a poslije ne trebaš prati cijelu planinu posuđa kao kod kuće. Tko još treba maminu kuhinju? Nitko te ne pita kamo ideš, zašto ideš, kad se vraćaš. Obožavaš svoje nove prijatelje, savršenu malu sobu u domu, novostečenu slobodu, jednom riječju – sve!

No, kada su leptirići uzbuđenja u trbuhu utihnuli, počeo si na stvari gledati malo realnije. Studentska soba za koju si mislio kako je mala, ali udobna, postaje pretijesna, a onaj super kul cimer počeo te živcirati svojim prohtjevima. Shvatio si da su jela u menzi ista svaki tjedan pa vrlo brzo pohani odrezak više ne možeš ni pogledati, kamoli prožvakati. I onda te uhvati nostalgija. Razmišljaš o maminoj domaćoj kuhinji, starom društvu, svojoj sobi u kojoj ne moraš gasiti svjetlo kad ti Darko to kaže i o udobnom krevetu za koji znaš da si mu ti prvi i jedini vlasnik. Kupaonici u kojoj imaš potpunu privatnost i ne dijeliš je ni s kim, osim ako se ne zaboraviš zaključati pa ti mlađi brat upadne bez najave. Nedostaju ti prijatelji koje nisi vidio mjesecima, djevojka/dečko s kojima poruke jednostavno nisu dovoljne, nedostaje ti čak i sitno roditeljsko kvocanje. Maštaš o povratku kući.

Volio bi češće odlaziti doma, no trošak studentskog života ne dopušta ti razbacivanje novcima, stoga kući odlaziš samo za blagdane i eventualno produženi vikend. Srećom, od sada ne moraš čekati blagdane kako bi se vratio doma jer uz HŽ putnički prijevoz putuješ povoljno tijekom cijele godine

Uz Indeks vrijedi više ostvaruješ brojne pogodnosti i posve je nevažno imaš li status redovnog ili izvanrednog studenta. Ponesi indeks ovjeren za tekući semestar, potvrdu fakulteta ili iksicu te izradi studentsku iskaznicu na blagajni željezničkog kolodvora. Njena cijena iznosi 50 kuna, a zauzvrat cijelu godinu ostvaruješ 50 posto popusta na neograničen broj jednosmjernih i povratnih putovanja.

Nazovi mamu i reci joj da spremi tvoje omiljeno jelo, dolaziš za vikend!

FOTO: PEXELS.COM