LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Intervju s Krešom Bengalkom

„Svaka stvar koju napravim po defaultu je tvrda"

„Iz nule sam starta vidi di sam stiga, u KSET-u bit će fulara, dolazin iz Splita" - tom vas pozivnicom Krešo Bengalka mami na svoj koncert u KSET-u koji će se održati 17. studenoga. U nastavku pročitajte razgovor s njim o nadolazećem koncertu, kao i o svježim „singlovima".

„Iz nule sam starta vidi di sam stiga, u KSET-u bit će fulara, dolazin iz Splita" - tom vas pozivnicom Krešo Bengalka mami na svoj koncert u KSET-u koji će se održati 17. studenoga. U nastavku pročitajte razgovor s njim o nadolazećem koncertu, kao i o svježim „singlovima".

Tvrdoća frca na sve strane kada je u pitanju jedno od najjačih imena splitske rap scene: Krešo Bengalka. Za vrijeme desetogodišnjeg rap staža surađivao je s mnogima, harao s Kišom metaka i Žuvijem, a sada opako radi na solo albumima. Nakon albuma Finale slijedi Split Zoo, na kojem će se naći i neke nove suradnje. Tim povodom, popričali smo s njime o novoj robi, o afterima, kao i o nadolazećem koncertu u KSET-u 17. studenog. Bilo je tu swaga.

Šta ćeš? ima preko 490 soma klikova na Youtubeu, Nokturno preko 370. Klikče se naveliko, a kako na singlove reagira publika koja je novije stvari imala prilike poslušati uživo?

Publika reagira pozitivno, a posebno mi je drago što u svakom gradu unutar Hrvatske i šire imam istomišljenike koji cijene moj rad, mogao bih reći da sam zadovoljan reakcijom.

Prvi singl s nadolazećeg albuma odrađen je sa Speedheadsima. S kim sve surađuješ na albumu Split Zoo?

Osim Speedheadsa na albumu surađujem sa Stipom Srdelom, Žuvijem, Vojkom, Batmanom 3000, Orebom i novim likom kojeg guram u igru, njegovo ime je Žuky Brate.

Što će se sve naći na albumu Split Zoo? Hoće li publika u KSET-u imati prilike čuti neke materijale koji nisu još objavljeni?

Poučen iskustvom, nije mi u interesu izvoditi pjesme koje publika nije čula, mislim da nije ni publici, tako da novog materijala biti neće, ali nastup će bit popriličan mash up svih mojih najboljih pjesama i versova, od Kiše Metaka, Krešo i Žuvi materijala pa do mog solo materijala.

Gdje ti je najdraže nastupati? Jesi li i ti jedan od onih koji živi za aftere? Ako je odgovor da, kako izgleda tvoj idealan after?

Nezaboravne nastupe sam svakako imao u Zagrebu, Beogradu te naravno u mom rodnom gradu Splitu. Idealan after je svaki after u kojem je domaćin ženskog roda.

Koje stvari tvoji sljedbenici smatraju tvrdima? Pretpostavljam da su to El comandante, Ajme, Kalashnikov..?

Svaka stvar koju napravim po defaultu je tvrda, a najtvrđa među njima meni osobno je Daj mi da te varam.

Izvor: Krešo Bengalka/Facebook

Mediji ti vole tepati da si kroničar splitskih ulica. Koliko se tekstovi tvojih pjesama poklapaju s tvojim životom i s realnošću na splitskim ulicama?

Moji tekstovi su preslika prijašnjih faza moga života ili trenutne faze u kojoj se nalazim. Živim u Splitu cijeli život, Split je realno tvrd grad i samim time mislim da zaslužujem takav status.

Hoćemo li doživjeti Folder 3 Kiše metaka? Hoće sa Žuvijem još pasti kakav album?

Svako vrijeme nosi nove pobjede i nove pjesme, samim time i nove ljude. Neću ni ja repat' cijeli život, vjerojatno ću s 50 godina imat dovoljno da mogu ić igrat' balote i živit ka čovik.

Što se kuva za KSET? Osim novijih singlova, stvari s albuma Finale...

KSET će „gorit". Bit će šarolika, ali ne preduga tracklista i gosti iznenađenja.

Za kraj nabaci neki poziv za koncert u KSET-u. Možda bi bili prigodni versovi: Ove noći nema dalje, stoj di jesi, di ćeš, di ćeš.."

 Iz nule sam starta, vidi di sam stiga, u KSET-u bit će fulara – dolazin iz Splita.

FOTO: FACEBOOK/KREŠO BENGALKA