LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Put do diplome

Studentski život kroz petnaest fotografija

Da je student biti lako, student bi bio svatko. Put do diplome popločan je (ne)prospavanim noćima, izlascima, zabavom, iscrpljenošću i živčanim slomovima koje doživimo s vremena na vrijeme.

Da je student biti lako, student bi bio svatko. Put do diplome popločan je (ne)prospavanim noćima, izlascima, zabavom, iscrpljenošću i živčanim slomovima koje doživimo s vremena na vrijeme.

Od kolijevke do groba najljepše je – studentsko doba. Iako poslovica glasi malčice drukčije, vjerujemo da će se svi studenti složiti s nama. Jer nema ništa ljepše od pet (šest, sedam, tko još broji) godina samostalnosti, ali opet, bez prevelike odgovornosti koju imaju odrasli ljudi. Znate onaj trokut u kojemu su dobre ocjene, društveni život i dovoljno sna? E pa, tijekom studentskog doba bit ćete najbliži ikad zadovoljenju svih navedenih potreba. No, da ne duljimo previše, zna se da slika govori tisuću riječi. Pripremili smo stoga za vas popis slikovito predočenih situacija u kojima se svaki student može pronaći.

Izvor: Tumblr

Neprospavane se noći sasvim dobro uklapaju u opis studenta. Bilo da ste budni čekali zoru zbog učenja, bilo da ste ju dočekali na klupici nakon izlaska, vjerujemo da ste takve situacije odavno prestali brojati. I mi smo.
 

Foto: Pinterest

S druge vam strane ni popodnevno drijemanje nije stran pojam. Da, da, to je ono kad se odlučite odmoriti samo pola sata u pauzi od učenja pa se probudite sutradan nakon ručka ne znajući koji je dan, sat i mjesec.

Foto: Facebook

Budite se nakon što alarm zazvoni trideset treći put, ali ne jer vas je probudio on, već jer je probudio kolegu s drugog kraja hodnika koji vam uplašeno lupa na vrata misleći da ste, ne daj Bože, umrli. A nekad ste bili jutarnja osoba. Nekad bilo, sad se spominjalo.

Foto: Imgur

Koje je najdraže piće svakog studenta? Ne, odgovor nije pivo, iako nije ni daleko. Većini su studenata riječi jutarnja kava melem i za uši i za dušu, a nerijetko se u velikim količinama pije i kao posljednja crta obrane od sna kad se moramo pretvoriti u odgovornu osobu koja polaže ispite.
 

Foto: Tumblr

Vikend, imenica muškog roda i dvojakog značenja. Petkom: dva dana tijekom kojih ćete napraviti sve zaostatke za faks, izaći van i zabaviti se, iskoristiti lijepo vrijeme koje najavljuju i boraviti u prirodi, pospremiti sobu, popiti kavu-dvije s prijateljima koje dugo niste vidjeli. Nedjeljom: gdje si bio – nigdje, što si radio – ništa.

Izvor: Giphy

Jedan od važnijih problema bit će vam slaganje outfita za izlaske, pogotovo ako zatvarate klubove svakog vikenda. I nema veze što ste nedavno obnovili svu garderobu, i dalje nemate što obući. Znamo, svi smo bili u takvoj situaciji.
 

Foto: Imgur

Drugo najdraže piće svih studenata – bilo što alkoholno, naravno. Dobro, onima koji ne piju kavu, vjerojatno je na prvom mjestu. Svi smo barem jednom bili u situaciji da smo iz izlaska išli na fakultet/posao, nećemo se lagati, a rečenicu idemo na pivu čujemo češće nego idemo na ručak.
 

Foto: Pinterest

A jutra nakon izlaska koja niste proveli na fakultetu vjerojatno ste proveli pokušavajući se sjetiti gdje ste uopće bili i kako ste se vratili doma. Dobro, ne jutra. Popodneva.
 

Izvor: Giphy

Kad govorimo o čarima studentskog života, ne smijemo zaboraviti ni zaljubljivanja i ljubavi. Prilika po prilika, kava, tulum, subota – znate o čemu pričamo. 
 

Foto: Pinterest

Posebno mjesto u studentskom rječniku ima riječ hrana koja se automatski u mozgu povezuje s riječima ljubav i sreća. Najvjerojatnije vam se cijeli dan vrti oko ručka/večere, planirate ih čim ustanete. Pogotovo u vrijeme ispitnih rokova kada je menza jedino mjesto radi kojeg biste trebali ostaviti knjigu (skriptu skripte).
 

Foto: Pinterest

No, vjerujemo i da negdje imate čarobni papirić s receptima za pet načina pripreme riže s najviše deset kuna za one dane u mjesecu. A vjerojatno ih niste morali ni zapisati, pamtljivi su.
 

Foto: Tamara Kordovan

Strpljen – spašen ili kako bi studenti rekli: snalažljiv – spašen. Hrenovke se kuhaju u kuhalu, salama se peče na pegli za veš, a jedno sušilo po katu u studentskom domu sasvim je dovoljno; ako je vaše, osjećat ćete se kao gazda.
 

Foto: Facebook

Svi imamo barem jedan kolgij za koji ne znamo kako se zove, kad se održava, a još manje kako ćemo ga položiti. Ali nema veze, dobro je sve.
 

Foto: Facebook

#onokad vas kolega s faksa pita iz čega ste učili za sutrašnji ispit, a vi ste tog trena saznali da ispit postoji – been there, done that.
 

Foto: Pinterest

Posao, faks, trčanje po gradu, svađa s kontrolorom u tramvaju, kiša koja vas je smočila, a još nije ni podne. Bože daj da budem jak, da mi prođe utorak ­– rekao bi Grašo, a i vama je ta pjesma sve češće u glavi u iščekivanju petka.

Izvor: Giphy

Nisu nam nepoznati ni živčani slomovi tu i tamo.
FOTO: FACEBOOK/STUDENT PROBLEMS