LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Samoobrana

Studentica otkrila: „Nosim suzavac jer mi daje dozu sigurnosti”

Suzavac nije štetan za zdravlje, a za posjedovanje nije potrebna dozvola. Prilikom napada djeluje brzo, a napadač će osjetiti bol u očima do dolaska pomoći.

Suzavac nije štetan za zdravlje, a za posjedovanje nije potrebna dozvola. Prilikom napada djeluje brzo, a napadač će osjetiti bol u očima do dolaska pomoći.

Kako bi se osjećale sigurno, veliki broj ženske populacije odlučuje se za kupnju sredstva koje će im pomoći u slučaju napada. Upoznati smo činjenicom da su napadi na djevojke svakodnevni. Upravo zbog takvih situacija studentica koja želi ostati anonimna odlučila je progovoriti zašto koristi sredstvo za samoobranu koje nije štetno za zdravlje. 

– Nosim ga sa sobom jer mi daje dozu sigurnosti u nepredvidivim situacijama. Imam ga već par godina i nisam ga nikada upotrijebila, nadam se i da neće biti potrebno. – kazala je studentica.

Dosad je neugodne situacije s kojima se susretala rješavala na drugačije načine. 

– Neugodne situacije s kojima sam se godinama susretala sam rješavala na druge načine jer uporabu suzavca smatram krajnjom metodom samoobrane. Mislim da je to jako korisno sredstvo samoobrane ako se poštuju upute za korisnika te se kupuje od provjerenih izvora.

U Zakonu o oružju raspršivača stoji da za takvo oružje nisu potrebni odobrenje ni prijava nadležnom tijelu, osim u slučaju prelaska granice kada posjedovanje treba prijaviti. Prilikom upotrebe suzavac je brz i učinkovit: kratkim pritiskom na gumb spreja onesposobila bi se nasilna osoba ili životinja. Može se koristiti prilikom boravka na otvorenom, ali i u zatvorenim prostorima. Procjenjuje se kako djeluje u krugu od četiri metra, a poželjno je prilikom napada prskati po licu napadača.

Napadač neće biti smrtno ugrožen, ali će osjetiti suzenje, bol u očima, nemogućnost držanja očiju otvorenima. 

FOTO: PIXABAY