LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Što kaže Reddit

Studenti otkrivaju: najbolja mjesta za učenje u Zagrebu

Donosimo popis najboljih mjesta za učenje u Zagrebu – sami odaberite koja vam od ovih opcija najviše odgovara.

Donosimo popis najboljih mjesta za učenje u Zagrebu – sami odaberite koja vam od ovih opcija najviše odgovara.

Ako niste u mogućnosti, ili jednostavno ne volite učiti kod kuće ili u svojoj studentskoj sobi, uvijek postoji opcija knjižnice ili nećeg trećeg. Evo nekih mjesta gdje studenti vole učiti prema studentskim savjetima s Reddita.


Knjižnica Filozofskog fakulteta

 

Filozofski fakultet u Zagrebu ima jednu od najposjećenijih knjižnica studenata s Filozofskog, ali i ostalih fakulteta. Mnogi tamo dolaze učiti jer je besplatno, ima puno prostora te mnogo stručne literature. Ipak, baš zato što mnogi dolaze tamo, ponekad se može dogoditi da nećete naći slobodno mjesto.

 
FOTO: Screenshot, Reddit
 


Nacionalna i sveučilišna knjižnica

 

Nacionalna i sveučilišna knjižnica odabir je mnogih kada je u pitanju tiho i mirno mjesto za učenje. Knjižnica je velika i prostrana, a nudi i brojnu akademsku literaturu. Catch je u tome što se morate učlaniti, a godišnja članarina iznosi 13,27 eura. Radnim danima radi od 8 do 21h, subotom od 9 do 14h, a nedjeljom ne radi, što bi se također moglo smatrati nezgodnim za one koji najviše vremena za učenje imaju vikendom.


Učionice u studentskim domovima

 

Učionice studentskih domova nemaju radno vrijeme, a mnogi studenti tamo nađu mir potreban za učenje i u kasnim, ali i ranim, večernjim odnosno jutarnjim satima. Studenti na Redditu preporučaju učenje u velikoj učionici 11. paviljona Studentskog doma Stjepan Radić.

 
FOTO: Screenshot, Reddit
 


Knjižnice grada Zagreba

 

Sva sreća da Zagreb ima mnoštvo gradskih knjižnica u kojima postoji odvojeni prostor za učenje. Pronađite onu koja vam je najbliže ili onu koja vam se najviše sviđa. Također je potrebno članstvo, a za 6,64 eura godišnje imate pravo koristiti bilo koju od 12 knjižnica grada Zagreba.


Vaš omiljeni (tiši) kafić

 

Ako vam ne treba potpuna tišina za učenje, možete učiti uz kavicu u vašem omiljenom kafiću.

 
FOTO: Screenshot, Reddit
 
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA